Dark Tourist: Netflix-docu toont bizarre vakantiebestemmingen!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dark Tourist: Netflix-docu toont bizarre vakantiebestemmingen!

Dark Tourist: Netflix-docu toont bizarre vakantiebestemmingen!

|
|

Laatste update:

Toe aan vakantie maar géén zin in zon, zee en strand? De Netflix-docureeks Dark Tourist toont je de meest bizarre, gevaarlijke en hysterische bestemmingen!

Veel mensen willen tijdens hun vakantie alleen maar ontspannen. Biertje, voeten in het zwembad of hangen op de strandstoel. Niks mis mee, maar het is niet voor iedereen weggelegd. Anderen gebruiken hun vrije tijd juist om te ontsnappen aan hun saaie bestaan: ‘dark tourists’.

De Nieuw-Zeelandse journalist David Farrier bezoekt in Dark Tourist een paar macabere trekpleisters. Zo trekt hij o.a. op met een oud-huurmoordenaar van Pablo Escobar, die een soort celebrity is in Colombia.

Farrier doet verder mee aan een Tweede Wereldoorlog-voorstelling, waarbij de granaatscherven om z’n oren vliegen, en onderwerpt zich aan extreme religieuze rituelen. Dit lijken nog de meest tamme afleveringen!

Wut?

Farrier werd bekend door zijn documentaire Tickled. Hij wilde voor de grap een uitzending maken over kietelwedstrijden, maar ontving zulke negatieve reacties dat hij diep in de materie dook. Tijdens zijn onderzoek vond hij bizarre informatie over makers van kietelfilms, die deelnemers chanteerden met hun deelname.

Tickled is één van de beste (en bizarste!) documentaires die je nu op Netflix kunt zien.

De acht afleveringen van Dark Tourist zijn vanaf 20 juli te zien op Netflix. Da’s aanstaande vrijdag al! Mocht je dus nog geen vakantieplannen hebben, dan zit er misschien wel iets leuks voor je bij. Een radioactief meer, de folterkamer van Pablo Escobar, levend begraven worden in de woestijn… Enig!

Lees verder