Onderzoekers Richard en Selma Eikelenboom krijgen een eigen misdaadserie

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Onderzoekers Richard en Selma Eikelenboom krijgen een eigen misdaadserie

Crime Farm: nieuwe misdaadserie over Nederlandse onderzoekers

|
|

Laatste update:

In Amerika (en de rest van de wereld trouwens ook) is men gek van shows over forensisch onderzoek. CSI was legendarisch, en NCIS doet het na zestien seizoenen ook nog prima. Nicole Kidman wil een nieuwe serie maken, met een Nederlands tintje: Crime Farm. Geen grap; het heet echt Crime Farm.

Crime Farm is gebaseerd op het forensisch werk van Richard en Selma Eikelenboom. Zij runnen in de bossen rond Hulshorst een onafhankelijk laboratorium, waar forensisch onderzoek wordt gedaan. Het echtpaar verblijft momenteel in de Verenigde Staten, waar ze een tweede lab hebben. De onderzoekers spelen op de achtergrond een rol in de serie, vooral door te garanderen dat alles in de show wetenschappelijk klopt.

Hier zie je het stel in RTL Late Night, over het moordonderzoek naar Koen Everink:

Crime Farm gaat over een echtpaar dat in hun eigen lab onderzoek doet naar ingewikkelde misdaden. De link met de Eikelenbooms ligt voor de hand, maar de serie voegt nog een paar lagen drama toe. In Crime Farm gaan de lange onderzoeken ten koste van hun huwelijk, terwijl het echtpaar daar in het echt weinig last van heeft, zeggen ze in De Stentor.

Crime Farm

De onderzoekers worden in de serie betrokken bij onderzoeken naar de gevaarlijkste moordenaars. In het echt zorgden Richard en Selma er voor dat meerdere mensen van ‘Death Row’ werden gehaald, omdat ze onterecht veroordeeld werden. In Amerika trokken deze zaken veel aandacht, waardoor de Eikelenbooms binnenkort hun eigen serie krijgen. Stiekem hopen we wel dat Crime Farm een nog íets pakkender titel krijgt. 'Misdaadboerderij' is wel een beetje weird, of niet?

Wie de hoofdrollen gaan spelen in Crime Farm is nog niet bekend. De serie wordt geschreven door Janine Sherman Barrois, die eerder werkte aan Criminal Minds en ER.

Lees verder