Klaas van Kruistum

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Klaas van Kruistum

Coronacrisis: NPO 3 zendt elke middag 2,5 uur live kinder-tv uit

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Zit je kind zich thuis te vervelen vanwege het coronavirus? Vanaf morgen komt de NPO met een speciale programmering voor kinderen die niet meer naar school kunnen: Zapplive Extra.

In plaats van school

Klaas van Kruistum gaat elke dag de live-uitzendingen presenteren. Van 13 tot 15:30 uur is het 'alternatieve lesrooster' te zien op NPO 3. Het zal een mix worden tussen de bestaande Zapp-programma's zoals De Smerige Quiz, Willem Wever en Freeks Wilde Wereld. Thuiszittende kinderen krijgen dus nog genoeg kennis naar binnen!

Deskundigen werken ook thuis

Via videoverbindingen zullen experts aan het woord komen in Zapplive Extra. Kinderen kunnen hen vragen stellen en zo met elkaar in gesprek gaan. Een soort klassituatie dus. "Natuurlijk is er ook ruimte voor ontspanning en worden tips gegeven hoe je de dagen thuis het beste doorkomt”, licht presentator Klaas toe.

We voelen allemaal onzekerheid en juist daarom zijn we er nu gewoon elke dag. Voor goede informatie, iets leren ondanks dat je niet naar school gaat én onderling contact, ook al is dat nu op afstand. Ik weet zeker dat ik weer verrast ga worden door de creativiteit van iedereen thuis!

Coronacrisis: NPO 3 zendt elke middag 2,5 uur live kinder-tv uit

Zapplive Extra is vanaf woensdag 18 maart elke doordeweekse dag van 13:00 tot 15:30 uur te zien op NPO 3 en NPO Start.

Lees verder