Matt Damon in de Ford v. Ferrari-trailer

Veronica Superguide logo
Matt Damon in de Ford v. Ferrari-trailer

Christian Bale en Matt Damon gaan los in eerste vette trailer Ford v. Ferrari

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Gas erop! Zojuist verscheen de eerste Ford v. Ferrari trailer online! De film, over de legendarische battle rond Le Mans in 1966, belooft héél veel racespektakel met Matt Damon en Christian Bale. 

Zij spelen respectievelijk wagenbouwer Carrol Shelby en de legendarische coureur Ken Miles. De film laat zien hoe Ford de beruchte GT40 bouwde om zo aartsrivaal Ferrari te kloppen op de 24 uur van Le Mans in 1966. 

Keiharde rivalen

De film showt ook hoe snoeihard de concurrentie toen oplaaide tussen Henry Ford II en Enzo Ferrari. Die eerste wilde koste wat kost wraak nemen nadat een poging om Ferrari over te kopen, faalde. Ford v Ferrari is deels gebaseerd op het achtergrondinfo-boek Go Like Hell en de indrukwekkende docu The 24 Hour War. Check die dus voor meer context!

Christian Bale transformeert

Topacteur Christian Bale (check hier zijn 8 beste rollen aller tijden) flikt het ook voor deze film weer om zijn lichaam te evolueren, zoals hij vaker deed. Hij moest namelijk in rap tempo afvallen na zijn chubby vertolking van de dikke, invloedrijke Amerikaanse politicus (en ex-vicepresident) Dick Cheney in Vice. Nou, hij ziet er weer lean uit dus... missie geslaagd!Ford v. Ferrari, of, ahum, 'Le Mans '66' (zoals hij in Nederland officieel gaat heten) draait vanaf 14 november in de bios!

Lees verder