Christiaan: 'Waarom jaagt TV zijn trouwste klant zo hard weg in de richting van de streamingdiensten?'

Veronica Superguide-hoofdredacteur Christiaan Ruesink is een alleskijker. Deze week kijkt hij naar Ocean's Twelve én naar talloze reclameblokken: "Waarom jaagt TV zijn trouwste klant zo hard weg in de richting van de streamingdiensten en bioscopen?"

Christiaan Ruesink

Mijn vrouw vindt het fijn om thuis naar films te kijken, want dan kan ze pauzeren wanneer ze wil. Ik vind dat vreselijk irritant. Zij zegt rustig middenin een spannende scène: ‘zet hem even stil, want ik moet heel nodig plassen’. Wanneer ik dan met ingehouden woede mompel: ‘kun je het niet even ophouden?’ Zegt zij: ‘nee! En, trouwens, ik wil ook mijn wijn even kunnen bijschenken’. Daarom ga ik graag naar de bioscoop. Daar hebben ze de pauzes geschrapt.

Lineair tv-kijken

Maar steeds in m’n eentje naar de bioscoop rijden – een half uur met de auto – gaat me ook te ver en dus kijken we meestal thuis. Ondanks het voordeel van zelf bepalen wanneer je stopt bij streaming, kijkt ze het liefst lineair een film. Kwestie van gewoonte. En gemak. Want we hoeven niet te discussiëren over de vraag welke film we uit het enorme Netflix-aanbod willen kijken.

Ocean's Twelve

De keuze valt vandaag op Net5. Die zenden deze maand elke zondagavond een van de delen uit de Ocean’s-serie rond meesterdief Danny Ocean uit. Deze keer Ocean’s Twelve, dat zich deels afspeelt in Amsterdam. De sterrencast met Matt Damon, Brad Pitt, George Clooney, Julia Roberts en Catherine Zeta-Jones in combinatie met een vlot verhaal zorgt voor een avondje plezier bij ons op de bank.

De tekst gaat verder onder de video

Reclameblokken

Na drie reclameblokken is de film pas halverwege. Mijn vrouw heeft al kunnen plassen, de wijnglazen bijgevuld en ik heb de chips al gevonden. Bij het vierde reclameblok beginnen we te zappen naar andere zenders. En bij het vijfde scrollen we op onze telefoons. Na zes reclameblokken heeft mijn vrouw er tabak van: ‘kunnen ze daar niet eens mee stoppen met die ellenlange pauzes? Eén of twee blokken, dat is fijn. Maar dit begint echt irritant te worden’. Ik zeg niets, laat haar even tieren, maar denk bij mezelf: waarom jaagt TV zijn trouwste klant zo hard weg in de richting van de streamingdiensten en bioscopen?