Captain America

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Captain America

Chris Evans: afscheid van Captain America is géén spoiler!

|
|

Laatste update:

Marvel-fans reageerden met liefde op de afscheidstweet van Chris Evans (Captain America). Drie tellen later viel het kwartje: ‘Gaat Captain America dood in Avengers 4?’ Paniek!

Dat Chris Evans zou stoppen als Captain America was niet echt geheim: zijn contract is simpelweg afgelopen. Toen zijn opnames voor Avengers 4 erop zaten, stuurde hij een emotioneel bericht de wereld in.

Marvel-fans reageerden toch geschokt op de tweet. Stuurde Captain America himself nou zomaar een spoiler de wereld in?

Het lot van Captain America

Volgens Chris Evans niet. Op een comic-beurs in Chicago beantwoordde de acteur vragen uit het publiek, waaronder die van een ongeruste fan. The Hollywood Reporter was erbij, en vatte zijn antwoord samen. ‘Ik moet het verduidelijken: ik had deze tweet sowieso verstuurd, ongeacht de afloop van de film.’

Aan de bezoekers vertelde hij dat de laatste draaidag erg emotioneel was. ‘Het was het eindpunt van bijna tien jaar werk, en 22 films! Ik was er nog erger van ondersteboven dan ik vooraf dacht.’ Evans is niet van plan om te delen wat er met Steve Rogers gebeurt; of hij nou het loodje legt of van zijn oude dag gaat genieten op de Bahama’s. Hoewel Chris Evans zijn schild aan de wilgen hangt, hoeft het personage Captain America niet te verdwijnen. In de Marvel-strips namen Bucky Barnes (Sebastian Stan) en Falcon (Anthony Mackie) deze rol al eens over.

Evans’ afscheid van Captain America was overigens niet erg glorieus… De belangrijkste scènes waren al lang geschoten, er werden vooral ‘reshoots’ gedaan: korte opnames om scènes te verbeteren, of korte soundbites en gesprekjes. De laatste zin die Evans als Cap uitsprak was volgens hem ‘gewoon iets doms, volgens mij een zin die ik tegen Paul Rudd moest zeggen, maar die was er ook niet eens.’

Het lot van Captain America wordt in mei 2019 duidelijk: dan draait Avengers 4 in de bioscoop.

Lees verder