Chris ‘Captain America’ Evans is een twitter-held

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Chris ‘Captain America’ Evans is een twitter-held

Chris ‘Captain America’ Evans is een twitter-held

|
|

Laatste update:

Chris Evans heeft in twee tweets flink uitgehaald naar NBC, die complotdenker Alex Jones heeft uitgenodigd voor een interview.

Captain America vs. Jones

Radiomaker Jones is niet alleen van mening dat de Amerikaanse overheid meewerkte aan de aanslagen van 9/11, maar noemde ook de schietpartij op de Sandy Hook basisschool in 2012 nep. Bij het drama kwamen twintig kinderen en zes medewerkers om het leven. “Menselijk fatsoen wordt het nakijken gegeven voor de kijkcijfers", schreef Chris op Twitter.

Captain America vs. Bullies

Waar Captain America zijn vijanden lens slaat met een schild, gebruikt Chris Evans’ zijn tweets als primaire wapen. De acteur staat bekend om zijn kritische en politiek geladen tweets. Als een echte superheld twittert hij erop los. Zo is de acteur een uitsproken Donald Trump-tegenstander en had-ie laatst een discussie met racist/Red Skull-kopie David Duke, een oud Ku Klux Klan-leider. 

Captain America vs. Xenofobie

Het karakter Captain America werd in 1941 gecreëerd als antwoord op een Amerikaanse samenleving waar xenofobie en angst zegevierde. Dezelfde sentimenten zijn nogal typerend voor de huidige Amerikaanse regering en wat dat betreft, (komma) is Captain America relevanter dan ooit. Chris doet in ieder geval overduidelijk zijn best om zijn karakter eer aan te doen. 

Captain America vs. Thanos

Chris is in ieder geval nog twee keer te zien als de kapitein in Avengers 3 en 4, waar de held het opneemt tegen big-baddy Thanos. Of de acteur daarna een soort supporting rol zal krijgen in het Marvel-universum (in plaats van zijn eigen films) is nog niet bekend, maar de kans is zeker aanwezig. Collega Robert Downey Jr. deed bijvoorbeeld hetzelfde

Lees verder