Chantal Janzen treft oud-buurjongetje in Beat the Champions

Als je een programma maar lang genoeg presenteert, komt er vanzelf een keer een bekende voorbij. Waarschijnlijk werkt dat zo niet, maar het gebeurde Chantal Janzen vanavond toch bij Beat the Champions. Echt geholpen heeft het haar oude buurjongetje alleen niet.

Chantal Janzen met haar oude buurjongen Roel bij Beat the Champions
© RTL 4

Dat Chantal Janzen een trotse Limburgse is bleek vanavond maar weer eens bij Beat the Champions. Terwijl kandidaat Roel naar de middenstip loopt begroet ze hem in Limburgs dialect. "Dat is lang geleden!", antwoord Roel in hetzelfde dialect. Dan blijkt dat Chantal 38 jaar geleden naast Roel woonde, al moest ze het wel even checken bij haar moeder.

Toevalligheid kent geen tijd

De 'Champions' kijken enigszins verbaasd naar dit tafereeltje. Maar dan vertelt Chantal over hun gedeelde geschiedenis. "Ik zag zijn naam, dus toen heb ik even mijn moeder gebeld. De familie van Roel, hoe was die ook alweer? En je hebt een zus ook?" Een beetje een gekke plek om bij te praten, maar ze gaan er gewoon voor. Roel: "Ja, jij was op haar bruiloft. Ik heb nog een foto van je!" Dan is het toch tijd om het spel te gaan spelen. En Roel speelt voor het huwelijksfeest met zijn geliefde Barbara.

Geen vriendjespolitiek

Hoewel Roel vrij lekker begint aan het spel, loopt hij toch vast en moet het afleggen tegen de vier Champions. Helaas heeft de bekende presentatrice hem niet kunnen helpen. En daarmee gaat de 16.000 euro waar hij op hoopte aan z'n neus voorbij. En daarmee wordt dus ook huwelijk minder uitbundig dan gehoopt. Gaat hij Chantal uitnodigen voor de grote dag? Het lijkt er niet op. Chantal probeert het nog even: "Laat het niet meer zo lang duren dat we elkaar niet gezien hebben!" Maar een uitnodiging blijft uit. Helaas.

Beat the Champions zie je elke zondagavond om 20.00 uur op RTL 4.