Chantal Janzen openhartig over roem: 'Kan morgen over zijn'

Chantal Janzen

Chantal Janzen is de tweede grootste tv-ster van Nederland, zo blijkt uit onderzoek van Veronica Superguide. De RTL-koningin blijft er nuchter onder als we haar met die eer 'confronteren'. "Het is een momentopname, het kan morgen weer over zijn."

Veronica Superguide liet een uitgebreid, representatief en onafhankelijk kijkersonderzoek uitvoeren onder Nederlanders door onderzoeksbureau Ipsos. Naar wie kijken we? Hoevéél kijken we? Welke presentatoren zijn de grote sterren van nu? Lees hier alle conclusies uit Het Grote Kijkonderzoek. Eén van de uitkomsten: André van Duin is de grootste, meest gewaardeerde tv-ster van Nederland, gevolgd door Chantal.

Naast André en Chantal zien we ook Linda de Mol, Matthijs van Nieuwkerk en Humberto Tan terug in de Top 5 grootste tv-sterren.

Chantal Janzen openhartig over roem: 'Kan morgen over zijn'

Chantal reageert op tweede plek

Met André van Duin, een vakman en icoon, op de eerste plek is het absoluut cool om tweede te staan", reageert Chantal. "Ik vind het echt superlief! En een geweldige eer, want dat rijtje is geen kattenpis.

'Kan morgen weer over zijn'

Chantal benadrukt wel dat roem vergankelijk is: hang er vooral niet te veel aan op. “Als je nog jong en onzeker bent, zijn zulke populariteitsprijzen ontzettend belangrijk; je zoekt bevestiging dat je op de goede weg bent. Naarmate ik ouder word, blijft het een eer, maar hang ik er wel minder aan op. Puur omdat ik weet: het is een momentopname, het kan morgen weer over zijn."

'Kijkers 'ruiken' fakende BN'ers'

Ze hoopt uiteraard dat ze dit populariteitsniveau kan vasthouden, "maar ik heb niet de illusie dat ik daar enige invloed op heb". Chantal kan naar eigen zeggen niet méér doen dan "in alle oprechtheid programma’s maken die dicht bij me liggen". "Echt, kijkers zijn net honden, ze ruiken meteen of je het faket."

Het Grote Kijkonderzoek van Veronica Superguide werd uitgevoerd door bureau Ipsos onder een representatieve groep van ruim duizend Nederlanders tussen de 18 en 74 jaar. Voor het volledige Kijkonderzoek check je de nieuwe editie van Veronica Superguide, die vanaf dinsdag in de winkels ligt.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.