• Nieuws

Cats! Nieuwe musicalfilm cast meer sterren dan we kunnen tellen!

Cats! Nieuwe musicalfilm cast meer sterren dan we kunnen tellen!

Cats is één van de bekendste musicals ooit! Binnenkort wordt hij verfilmd, met rollen voor Taylor Swift, James Corden en Jennifer Hudson. De regie is in handen van Tom Hooper, die je kent van Les Misérables. Klinkt goed!

Jennifer Hudson speelt in de nieuwe film de hoofdrol van Grizabella, de ex-‘glamour cat’ die is verstoten door de andere katten. Hudson speelde o.a. in Dreamgirls en is een vaste kracht bij American Idol.

Naast deze zangeres wordt er nog een heel blik sterren opengetrokken. Taylor Swift is van de partij, net als James Corden. Corden werd wereldberoemd met zijn Carpool Karaoke, en begon zijn carrière zelfs als musicalacteur. Welke katten deze twee entertainers zullen spelen is nog niet bekend.

Gandalf!?

Als uitsmijter doet ook Ian McKellen (Lord Of The Rings, X-Men) mee in de musicalfilm. McKellen heeft niet alleen qua film een imposant cv. Zijn toneelcarrière is ook indrukwekkend: hij werd twee keer genomineerd voor een Tony Award, en won er één (voor Amadeus in 1981). De rol van ‘Old Deuteronomy’, de oude leider van de Jellicle-katten, lijkt hem op het lijf geschreven. Of hij deze rol ook echt speelt is nog niet duidelijk.

Zingende katten

In Cats, van musicalgenie Andrew Lloyd Webber, verzamelen verschillende poezenbeesten zich op een oude vuilnisbelt. De dieren houden een groot bal en zoeken één poes om naar de magische ‘heaviside layer’ te sturen. Wat deze plek precies is wordt nooit duidelijk, maar de uitverkoren kat wordt hier ‘herboren’.

Cats is één van de succesvolste en populairste musicals aller tijden en kan wedijveren met hits als The Phantom Of The Opera en Les Misérables. Over Les Misérables gesproken... Cats wordt geregisseerd door dezelfde man: Tom Hooper. Het scenario is geschreven door Lee Hall, die eerder Billy Elliott tot een film bewerkte.

Lalala

Hooper maakte van de musicalfilm uit 2012 een enorme hit. Daarnaast wonnen zijn films The King’s Speech, Les Misérables en The Danish Girl samen acht Oscars. Bioscoopgangers zijn sowieso te porren voor het muzikale genre: The Greatest Showman, met Hugh Jackman als zingende circusbaas P.T. Barnum, deed het recent ook prima!

De opnames voor Cats beginnen waarschijnlijk in november: mogelijk verschijnt de film eind 2019 in de bioscoop.