BZV-Dinie over onverwachte exit: 'En toen dacht ik: ik moet hier niet mee doorgaan'

Dinie uit Boer zoekt Vrouw

Boer Hans heeft niks meer te kiezen. Zijn logee Dinie pakte gisteravond vrijwillig haar koffer in. Tijdens een emotioneel afscheid bleek dat het verdriet om haar overleden man te groot is. Nog altijd heeft de Boer zoekt Vrouw-kandidate geen spijt van haar beslissing: "Het is voor mij te vroeg geweest."

Emotioneel vertrek

Het vertrek uit de boerderij was emotioneel en de overgebleven Annette en Dinie gingen als goede vriendinnen uit elkaar. Voor Hans viel het vertrek ook zwaar. "Ja, dat deed me ontzettend zeer. Ik voelde me een beetje, ja, door de grond zakken." Hans koos na het vertrek van Dinie automatisch voor Annette: de enige overgebleven vrouw in Boer zoekt Vrouw. Voor kijkers was de exit niet geheel onverwacht: Dinie kreeg het al eerder benauwd.

Een rollercoaster

Dinie kijkt met een positief gevoel terug op haar Boer zoekt Vrouw-avontuur. "Het is een rollercoaster geweest, maar ik ben er weer", zegt ze op de website van het programma. "Ik heb een leuke ervaring eraan overgehouden." Dinie is blij dat ze ervoor heeft gekozen om op te stappen. "Ik heb voor mezelf gekozen en dat voelt heel goed voor mij."

De liefde niet gevonden

De keuze om de boerderij van Hans te verlaten was niet makkelijk. Er gingen veel twijfels aan vooraf. "Ik had A gezegd en wilde eigenlijk ook B doen. Maar het voelde niet goed om daar te blijven. Ik kon de liefde niet vinden bij Hans." Jammer, vindt ze. "Je gaat er toch met de verwachting heen van: nou, misschien worden we wel maatjes."

Veel verdriet

Dinie's man overleed in 2019 aan een hersentumor. Tijdens de logeerweek kwam er veel verdriet naar boven, wat Dinie niet had zien aankomen. "Ik heb ook denk ik wel het vergelijk gemaakt met mijn overleden man en daar werd ik ook heel verdrietig van." Hans had niet helemaal door dat Dinie zich niet goed voelde. Hij merkte op een ochtend op dat ze er goed uitzag, vertelt de kandidate. "Ja, uit een potje", antwoordde ze. Want vanbinnen voelde ze zich helemaal niet goed. Tot overmaat van ramp wilde hij 's middags Mariabeelden bekijken in het bos. Daar zag Dinie een beeld met iemand op een sterfbed. "En toen dacht ik: dit maakt mij zo verdrietig. Ik moet hier niet mee doorgaan." 

Te vroeg

Achteraf was de zoektocht naar liefde voor haar te vroeg geweest. "Ik dacht dat het wel weer kon. Maar zo was het niet", zegt de BZV-kandidate. "Ik merkte gewoon, dit is niet wat ik nu kan doen en wil doen. Ik moet eerst in het reine  komen met mezelf." Spijt van het avontuur heeft ze niet. "Het is goed zo, ik heb het goed gedaan. Ik heb het geprobeerd. En hij is niet de liefde van mijn leven."

Boer zoekt Vrouw is elke zondag om 20.25 uur te zien op NPO 1.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Dirty Lines, Tokyo Vice en Single Drunk Female. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.