Hunted van AVROTROS

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Hunted van AVROTROS

Burgemeester kwaad op makers Hunted: ‘stijlloos’

|
|

Laatste update:

De Texelse burgemeester Michiel Uitdehaag is not amused. Hij eist excuses van Defensie en de makers van AVROTROS-programma Hunted nadat men deze week twee apachehelikopters laag boven Texel liet vliegen voor de opnames van de show.

"We zijn voor het blok gezet. Inwoners zijn geschrokken. Dit is echt stijlloos", zegt de burgemeester tegen NH Nieuws. De pijn zit 'm vooral in het feit dat defensie en AVROTROS in tijden van corona op deze manier doorgaan met opnames voor een tv-programma. In Hunted proberen kandidaten ('voortvluchtigen') uit handen te blijven van opsporingsdiensten. Een soort kat-en-muis waar dus zelfs defensie-heli's voor gebruikt worden.

Heli-heisa

De burgemeester werd dinsdag al op de hoogte gesteld van de naderende heli's. Al kreeg hij toen niet te horen wáárom die over gingen vliegen. "Ze hebben geen enkele reden opgegeven." Toen later bleek dat het dus om een tv-programma ging, hield de burgemeester het niet meer. "Woensdagochtend waren ze daar en pas toen bleek ook voor mij dat het voor het programma Hunted was. Dat in tijden van de COVID-noodverordening: Ik vind dat stijlloos.

Excuses

Uitdehaag eist excuses. De Koninklijke Luchtmacht schreef in een reactie op twitter al dat men met de burgemeester in gesprek wil gaan. AVROTROS heeft tot op heden niets laten weten. "In overleg kan veel, maar Texel is geen speeltuin", aldus Uitdehaag. Hij wil daarnaast dat de makers de gemaakte beelden niet gebruiken in het nieuwe seizoen. "Als je als omroep de noodverordening overtreedt en burgemeesters voor het blok zet, en als ook defensie alle afspraken schendt, dan weet ik niet of je dat wel uit wil zenden."

Lees verder