Bureau Arnhem

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Bureau Arnhem
TV

Bureau Arnhem: Agent vertelt over heftige situatie met zelfmoordpoeder

|
|

Laatste update:

In maart krijgt agent Sjors een melding die hem bijna fataal werd. In Bureau Arnhem is deze agent openhartig tegenover presentator Genemans over de heftige situatie waarin hij terecht kwam: "Het is het risico van het vak, maar je verwacht dit totaal niet."

"Ik kreeg een melding dat iemand de woning niet in kon en degene die er woonde had vaker suïcidale uitspraken gedaan. De mensen hadden allang niet meer van deze persoon gehoord, waardoor we zeker even binnen moesten kijken", vertelt agent Sjors in Bureau Arnhem. Hij was de agent die in maart van dit jaar onwel werd tijdens een melding. De oorzaak: het middel X, een zelfmoordpoeder. 

Meteen naar buiten

"Collega's vertelden dat ze poeder en een brief hadden gevonden. Toen wisten we dat het serieus was", zegt de agent. Hij vertelt dat hij en zijn collega's van de meldkamer snel de woning uit moesten. "We zijn buiten gaan zitten om even te kijken hoe het met ons ging. Op het een op andere moment voelde ik me helemaal niet goed. Ik kreeg koppijn, last van mijn longen, koortsig en ik voelde aan alles dat het mis was. Ik ben later buiten bewustzijn geraakt."

 

'Risico van het vak'

Het verhaal maakt duidelijk indruk op Ewout. "Je komt om iemand te helpen en het kost je bijna je eigen leven", vertelt de presentator de agent. "Je weet het natuurlijk ergens wel in dit werk. Het is het risico van het vak, maar je verwacht dit totaal niet", antwoordt Sjors. Toen hij appjes kreeg van collega's na het incident drong het pas tot hem door. Hij vond het 'overdreven' hoe het door de media naar buiten werd gebracht, maar achteraf kreeg hij door dat het zeker niet niks was. 

Kijkers onder de indruk

Ook kijkers van Bureau Arnhem zijn behoorlijk onder de indruk van het heftige verhaal van Sjors. "Ik heb me vaak afgevraagd hoe het met de agent gegaan is. Fijn dat het voor hem zo afgelopen is", twittert een kijker. "Heftig verhaal."

Denk je aan zelfdoding? Neem 24/7 gratis en anoniem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0800-113 of chat op 113.nl.

Bureau Arnhem is iedere dinsdag om 20.30 uur te zien op RTL 4. 

Lees verder