Buddy Vedder over The Masked Singer: ‘Ik heb stomme fouten gemaakt’

Door Redactie
Buddy Vedder in The Masked Singer

Buddy Vedder, die Gerard Jolings maatje is in de show, ondervindt aan den lijve hoe populair The Masked Singer is in Nederland. Hij wordt nog steeds achtervolgd door onbegrijpelijke fouten!

Tekst: Thea Tijssen

Meer weten over The Masked Singer 2022? Hier vind je ons hele dossier over de vrolijke spelshow.

“Ik ben fan van het programma en zit op rij één. Daarnaast zijn de opnames elke keer weer een feestje. Als ik moet presenteren of acteren, moet ik me goed voorbereiden. Dat brengt soms spanning met zich mee. De enige voorbereiding die ik nu heb, is RTL Boulevard en Shownieuws kijken zodat ik weet wat de BN’ers bezighoudt, wie er een nieuw boek heeft geschreven en wie welk programma gaat presenteren. Verder moet ik zitten en genieten van leuke optredens.” 

Stomme fouten

“Of ik weleens stomme fouten heb gemaakt? Zeker. Ik heb mensen gemist van wie ik daarna dacht: hoe duidelijk kan het zijn? Het koste me vijf of zes afleveringen om Babette van Veen te ontmaskeren, terwijl ze tweeënhalf jaar mijn moeder heeft gespeeld in Goede Tijden, Slechte Tijden!”

“Hetzelfde geldt voor Xander de Buisonjé. Met hem maakte ik vorig jaar de Uitmarkt-show Mooier Dan Ooit, Ode aan Doe Maar waarin we samen zongen. Letterlijk twee dagen later stond hij in een haaienpak voor me en moest ik raden wie hij was. En ik had geen idee… Al kan ik ter verdediging aanvoeren dat hij een andere stem opzette. En dat snap ik ook: de missie van de kandidaten is zo lang mogelijk niet geraden worden. Dan is het logisch dat je – vooral als zanger – af en toe een andere stem opzet. Al maakt het ons werk een stuk lastiger.”

Vaak aangesproken

“Ik word vaak aangesproken of ik toch misschien wil zeggen wie er in dat pak zit. Ik heb ook meegemaakt dat een ober in een restaurant zei: ‘Als u het niet zegt, krijgt u de dessertkaart niet van mij.’ Haha! Ik vind het alleen maar leuk dat het programma zo populair is.”

Het nieuwe seizoen van The Masked Singer zie je vanaf 4 november elke vrijdag op RTL 4, vanaf 20.00 uur. Hier vind je alles over de vrolijke spelshow.

Dit verhaal verscheen eerder in Veronica Superguide. Nooit meer iets missen? Sluit dan snel een voordelig abonnement af!