Bryan Cranston geïnteresseerd in nieuwe X-Men-film

Veronica Superguide logo
Bryan Cranston geïnteresseerd in nieuwe X-Men-film

Bryan Cranston geïnteresseerd in nieuwe X-Men-film

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Zowat elke acteur zit tegenwoordig wel in een superheldenfilm, maar Bryan ‘Breaking Bad’ Cranston nog niet! Hij heeft ook wel een eisenpakket waar een filmmaker aan moet voldoen.

Bryan Cranston stal de show als de scheikundeleraar/meedogenloze drugsproducent Walter White, in Breaking Bad. Op New York Comic Con werd de acteur gevraagd of hij ooit in een superheldenfilm zou willen spelen, waarop hij zei ‘dat hij er niet op tegen was', maar dat een rol wel aan een paar voorwaarden moest voldoen.

De site Screen Geek vroeg hem wat hij gaaf zou vinden, en Cranston had er blijkbaar al over nagedacht. ‘Ik wil een tegenstander spelen die nét iets slimmer is dan de held. Nooit een domoor die makkelijk te verslaan is; dat vind ik saai en niet leuk om naar te kijken.’

Sinister

Volgens Screen Geek zou de sluwe X-Men-schurk Mr. Sinister erg goed bij zijn Breaking Bad-personage Walter White passen. Cranston bevestigde daarna dat hij aan deze rol dacht.

Mr. Sinister, een geniale wetenschapper die gevaarlijke genetische experimenten uitvoert op mensen, is één van de gevaarlijkste vijanden van de X-Men. Met hulp van Apocalypse wordt hij - min of meer - onsterfelijk, kan hij gedachten lezen en krijgt hij psychische krachten.

Sinister is een behoorlijk formidabele schurk, maar het feit dat niemand hem ooit eerder speelde speelt ook mee voor Cranston. ‘Het is misschien een beetje egoïstisch, maar ik wil liever geen personage dat eerder te zien was. Ik zit er niet op te wachten om met een andere acteur vergeleken te worden.’

Wie weet?

Hoewel er nog geen concrete plannen zijn, zou Cranston over een tijdje best een kans kunnen krijgen. In Deadpool 2 en X-Men: Apocalypse wordt er naar Sinister gehint, en de boef zou eigenlijk een rol spelen in The New Mutants. Naar verluidt werd hij in deze film vertolkt door Jon Hamm (Bad Times At The El Royale, Baby Driver), maar hij werd er helemaal uitgeknipt!

Voor we té enthousiast worden: eerst maar afwachten wat er na Dark Phoenix nog over is van het X-Men-universum!

Lees verder