Rimmert en Barry Atsma

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Rimmert en Barry Atsma

Broertje Barry Atsma weigerde eten en drinken

|
|

Laatste update:

Rimmert, het broertje van Barry Atsma, leed een tijdje terug aan een ernstige longontsteking. Barry maakte zich enorm zorgen om Rimmert, die het syndroom van Down heeft, zeker toen hij op een gegeven moment weigerde te eten en te drinken.

Barry is al een tijdje hartstikke populair in Duitsland, waar hij laatst zelfs werd neergestoken (!) op de filmset. Maar: family first. Broer Rimmert belandde in het ziekenhuis en ondanks dat Barry aan het filmen was, ging hij meteen terug. "Toen er in Duitsland een lockdown werd aangekondigd, ben ik direct in de auto gestapt", zegt Barry in de podcast Eerlijk Over Down.

Barry en Rimmert

"Ik vond het héél spannend en emotioneel ook gewoon eng", blikt hij terug op de situatie met zijn broer. "Het was een héél zware longontsteking, hij ging er echt bijna aan onderdoor." De situatie was zelfs zo nijpend, dat Rimmert op de IC belandde. Gelukkig gaat het inmiddels stukken beter met 'm.

Eten en drinken

"Rimmert stopte ook met eten en drinken, het werd steeds zorgelijker", gaat Barry verder. Maar uiteindelijk vond de acteur een manier om zijn broer weer te laten eten en drinken. "Mijn broer heeft zo’n specifieke zorg nodig, ook in communicatie. Ik weet natuurlijk héél goed wat mijn broer wel en niet wil en wat zijn tekens zijn." Al met al een heftige periode dus. "Het was de bijzonderste week van mijn leven omdat ik zó intiem met mijn broer kon zijn en ook zoveel lol met hem heb gehad."

Lees verder