Bridgerton, Netflix

Veronica Superguide logo
Bridgerton, Netflix

Bridgerton meets The Crown: Queen Charlotte bestond echt!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het prachtige kostuumdrama Bridgerton gooit al dagenlang hoge ogen op Netflix. Niet alleen door alle prachtige outfits en de uitbundige seksscènes, want ook de extravagante Queen Charlotte is spraakmakend! En laat zij nu echt hebben bestaan.

Het eerste seizoen van de Netflix-hitserie is oorspronkelijk gebaseerd op het boek The Duke & I van Julia Quinn, maar er blijkt toch wat afgeweken te zijn. 'Gossip queen' Charlotte komt namelijk helemaal niet voor in die boeken. Dat blijkt een waardige toevoeging te zijn van Bridgerton-maker Chris van Dusen.

Geschiedenis en fantasie

"Queen Charlotte opende een geheel nieuwe wereld voor ons", vertelde hij eerder openhartig aan OprahMag.com. "Wat me vanaf het begin echt opviel met de boeken, is dat dit een kans was om op een heel opwindende en interessante manier fantasie met geschiedenis te verbinden. Dus in Queen Charlotte was dat de geschiedenis. En toen dacht ik aan deze fantastische scènes en situaties om haar in te plaatsen die ook erg leuk waren om te schrijven."

Bijzondere feitjes

De echte 'queen Charlotte' werd in 1744 geboren als Sophie Charlotte van Mecklenburg-Strelitz als dochter van een Duitse hertog en prinses. Ze werd koningin van Groot-Brittannië en Ierland in september 1761, toen ze trouwde met koning George III. Samen kreeg het royal koppel maar liefst vijftien (!) kinderen, maar dat is nog niet eens het meest interessante. Queen Charlotte zou namelijk volgens enkele onderzoekers de eerste royal zijn met een donkere huidskleur!

Andere samenleving

Nu zijn er in het verleden al wel wat discussies gevoerd over of dat nou inderdaad zo was, maar voor schrijfster Julia Quinn maakt het niets uit. "Ik denk niet dat het ooit zal worden bewezen of weerlegd om eerlijk tegen je te zijn", vertelt ze in hetzelfde interview. "Maar laten we zeggen dat ze zwart was. En wat als dat destijds werd geaccepteerd en mensen dat erkennen, en ze vervolgens haar positie gebruikte om andere mensen van kleur naar hogere posities in de samenleving te tillen. Hoe zou die samenleving eruit zien?"  Nou, wie weet komen we daar nog achter in een (hopelijk binnenkort aankomend) tweede seizoen.

De Netflix-reeks Bridgerton nog niet gezien? Lees dan snel onze recensie nog eens door.

Lees verder