• Hollywood

Brendan Fraser: 'Oscarnominatie heeft mijn leven veranderd'

De grote Brendan Fraser-'herwaardering' is hélemaal compleet nu de acteur zijn allereerste Oscarnominatie binnensleepte voor zijn hoofdrol in The Wale. Deze nominatie heeft zijn leven veranderd.

Brendan Fraser

Na zijn grote succes met de The Mummy-films was het toch een flinke tijd sappelen in de marge geblazen voor Brendan Fraser, maar sinds een paar jaar is-ie weer helemaal uit de Hollywood-goot geklommen. Sterker nog: hij staat nu even bovenaan de ladder door zijn Oscarnominatie in de categorie beste acteur. "Ik ben absoluut dolblij en ben de Academy enorm dankbaar voor deze erkenning en voor het erkennen van het prachtige optreden van Hong Chau en de ongelooflijke make-up van Adrien Morot", zei Brendan in een verklaring tegen Fox News.

The Whale

Zijn collega Hong uit The Whale is genomineerd in de categorie beste vrouwelijke bijrol. Zelf speelde Brendan Charlie, een teruggetrokken docent Engels met morbide obesitas. De film is geregisseerd door Darren Aronofsky en geschreven door Samuel D. Hunter. "Ik zou deze nominatie niet hebben gehad zonder Darren Aronofsky, Samuel D. Hunter, A24 en de buitengewone cast en crew die me Charlie schonken", schrijft de acteur. "Een geschenk dat ik zeker niet zag aankomen, maar het is er een dat mijn leven heeft veranderd. Bedankt!"

Keiharde Oscarconcurrentie

De acteur neemt het op tegen Austin Butler (Elvis), Colin Farrell (The Banshees of Inisherin), Paul Mescal (Aftersun) en Bill Nighy (Living). De uitreiking van de prestigieuze filmprijzen vindt plaats op 12 maart. Check hier alle Oscargenomineerden van dit jaar!

The Whale is vanaf 16 februari te zien in de Nederlandse bioscopen.

Bron: ANP/Veronica Superguide