Better Than Ever-kijkers onder de indruk van oud-deelneemster Idols Marlies: 'Geweldig!'

Marlies Kempe stond in de finale van het tweede seizoen van Idols, maar is daarna steeds meer op de achtergrond geraakt. In Better Than Ever blaast ze haar zangcarrière nieuw leven in met een verpletterend optreden op het intieme podium. Kijkers zijn diep onder de indruk van haar versie van I Want It All.

Marlies Kempe
© RTL

In Better Than Ever verzamelen oud-deelnemers van talentenjachten om een intiem optreden te geven en om te vertellen over hun afgelopen jaren. Sommigen zijn in de vergetelheid geraakt, maar andere deelnemers genieten nog steeds van hun winst of deelname aan een zangprogramma. Vanavond kregen we een update van Marlies Kempe. De zangeres deed op haar 23e mee aan Idols en eindigde uiteindelijk op de vierde plek, toen nog onder haar meisjesnaam Marlies Schuitemaker. 

Pijnlijke opmerkingen

Marlies blikt met gemengde gevoelens terug op haar enerverende deelname aan Idols. Hoewel het haar veel heeft gebracht, kan ze niet om alle kritiek heen. Vandaag de dag doen sommige opmerkingen van destijds nog steeds best pijn: "Ik heb duizenden keren gelezen dat ik de lelijkste was die erbij zat." Marlies geeft tegenover Martijn Krabbé toe dat het veel schade heeft aangericht. Zelfs zóveel dat de zangeres liever thuis bleef dan naar buiten ging zonder make-up uit angst voor pijnlijke opmerkingen.

Heftige tijd

In de tussentijd is er natuurlijk hartstikke veel gebeurd. De zangeres trouwde later met zanger Robby Valentine (ofwel Robert Kempe) en ze heeft haar carrière voornamelijk met hem doorgezet. Dat vindt ze jammer, want nu komt Marlies nauwelijks toe aan het schrijven van eigen materiaal. Toch kreeg het stel te maken met een aantal 'ontzettend verdrietige jaren' aan toen Robby plots blind wordt. "Hij verloor in 2016 het zicht door een ooginfectie", vertelt Marlies. De tijd daarna is pittig en ze kan er niet omheen dat ze haar solocarrière enorm mist. "Nu is het tijd voor jou", zegt Waylon vervolgens.

'Wat een stem!'

Marlies betreedt het podium met - geheel toepasselijk - 'I Want It All' van de legendarische rockband Queen. Haar versie van het nummer laat een diepe indruk achter bij de kijkers. Ze zijn omvergeblazen door haar rockstem en de verpletterende performance. "Marlies zet daar gewoon even in één song een hele show neer", schrijft een kijker op Twitter. Een ander vindt ook haar verhaal hartstikke belangrijk: "Wat een lieve vrouw. Maar wát een stem ook! Fantastisch!"

Better Than Ever is iedere donderdagavond rond 20.30 uur te zien op RTL 4.