• Nieuws

Betoverende teaser voor het vernieuwde Great British Bake Off

Betoverende teaser voor het vernieuwde Great British Bake Off

In Groot-Brittannië ontstond veel commotie, toen het populaire The Great British Bake Off van de BBC overstapte naar het commerciële Channel 4. Zou dit toonbeeld van ‘slow tv’ de overgang overleven?

Channel 4 kwam ineens met deze nieuwe teaser voor het bakprogramma. Geweldig om naar te kijken, maar wat een breuk met het oude imago!

Bericht wordt geladen...

Zingende gebakjes, de kwakende kikkers van Paul McCartney… het glazuur springt bijna van je tanden! Veel Britten vrezen hun vertrouwde, beetje belegen bakprogramma niet meer terug te herkennen.

Bericht wordt geladen...

Als je het vergelijkt met een oudere trailer, is het ook wel een verschil van dag en nacht, laten we eerlijk zijn.

Jurylid Mary Berry en presentatrices Mel en Sue hielden het voor gezien na de overstap. Alleen Paul Hollywood is nog een bekend gezicht in het vernieuwde bakprogramma. Berry wordt op Channel 4 vervangen door auteur Prue Leith. De presentatie komt in handen van komiek Noel Fielding en tv-persoonlijkheid Sandi Toksvig.

Channel 4 heeft nog geen datum bekendgemaakt voor The Great British Bake Off. Onder de BBC begon de serie aan het einde van de zomer, maar de nieuwe versie verschijnt ergens in het najaar. De opnames zijn in elk geval al voltooid!