Bertie doet aanzoek in Onze Boerderij: 'Wil je met me trouwen?'

Boerin Bertie vond haar vriendin Rosita in Boer Zoekt Vrouw en maakt het af via Onze Boerderij. Gisteravond ging de Zeeuwse op een knie voor haar geliefde, wat voor veel tranen van geluk zorgde. 

Bertie en Rosita
© NPO

Presentatrice Yvon Jaspers en boerin Bertie zetten hun tour met de camper voort. Dit keer reisde er een wel heel speciale gast mee: Rosita, de vriendin van Bertie. De twee leerden elkaar kennen via Boer Zoekt Vrouw. Hoewel de twee elkaar gelijk leuk vonden, sloeg de vonk niet meteen over. Bertie koos in het programma voor Esther, maar toen dat stukliep vond ze haar weg terug naar Rosita. 

Totaal verschillend

Inmiddels zijn de dames al jaren gelukkig met elkaar. Rosita is met haar twee kinderen ingetrokken op de boerderij van Bertie. Ze voelt zich enorm thuis in Zeeland, dat had ze al heel snel. De plek 'onthaast' haar, zegt ze in Onze Boerderij. En dat effect heeft Bertie ook op haar. "Daarom matchen wij zo goed. Ik wil alles snel doen en Bertie is dus mijn onthaasting." Yvon constateert dat de dames totaal verschillend zijn. "Het werkt wel", reageert de Zeeuwse boerin. 

Emotioneel aanzoek

In het programma reist het trio langs verschillende boeren, maar het meest bijzondere moment komt aan het einde. Bertie en Rosita zitten samen voor de camper met een Frans wijntje in hun hand. "Maar nou dacht ik", begint Bertie. "Na vijf en een half jaar." Rosita schrikt op en weet meteen wat er aan de hand is. "Nee!", roept ze uit, waarna ze in huilen uitbarst. "Misschien nog de laatste stap doen? Om er een grote strik omheen te doen", gaat Bertie verder. Ze staat op om op haar knie te gaan. "Ik wil je vragen... wil je met me trouwen?" Lang hoeft de boerin niet op antwoord te wachten, Rosita roept meteen "ja!" uit. "Dan is het helemaal af", zegt Bertie na een bezegelende kus. Yvon voegt zich kort daarna bij het verloofde stel, zij zat al die tijd in het complot. "Bertie en ik hebben geoefend!", grapt ze. 

Onze Boerderij in Europa is elke zondag om 21.25 uur te zien op NPO 1.