Alec Baldwin

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Alec Baldwin
Hollywood

Beelden van filmset Rust vrijgegeven

|
|

Laatste update:

De politie van Santa Fe, New Mexico bracht gisteren delen van het onderzoek naar de fatale schietpartij op de set van western Rust uit. Die bestaan onder meer uit beelden van Alec Baldwin die eerder op de dag zijn wapen op de camera richt.

Volgens Variety zit Alec op de beelden op een kerkbankje dat bij de set hoort in zijn western-outfit. Hij haalt met zijn rechterhand het wapen uit zijn jas en richt het op de camera. Later doet hij dat nog een keer. Later die dag richtte hij tijdens een repetitie een wapen op de camera waarbij een projectiel loskwam en cameravrouw Halyna Hutchins raakte. Zij overleed aan haar verwondingen.

Regisseur: wapen was 'clean'

Ook de eerste verklaring van regisseur Joel Souza, die lichtgewond raakte bij het ongeluk, is maandag openbaar geworden. Op videobeelden die zijn gemaakt op de Eerste Hulp verklaart de regisseur dat de wapenexpert op de set, Hannah Gutierrez-Reed, een acteur een wapen had gegeven met de mededeling dat dat "clean" of "cold" was, aka: er zitten alleen losse flodders in.

Mislukkeling

Op beelden die de politie na de tragedie maakte is te zien dat Hannah enorm overstuur raakte en het over "de ergste dag uit mijn leven" had. Ze vroeg of de politie haar mee kn nemen omdat ze haar gezicht nooit meer wilde laten zien in de filmindustrie. Ze noemde zichzelf volgens TMZ in een van de opnames "een fucking mislukkeling".

De aanklagers in het district lieten maandag weten dat het onderzoek naar de schietpartij nog altijd niet is afgerond. Het is nog wachten op een aantal rapporten totdat de beslissing wordt gemaakt of er iemand wordt vervolgd, aldus een woordvoerder.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Better Call Saul: de béste serie van dit moment. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder