Andrew Lincoln als Rick Grimes in The Walking Dead

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Andrew Lincoln als Rick Grimes in The Walking Dead

Bedenker The Walking Dead onthult oorzaak zombie-uitbraak

|
|

Laatste update:

In The Walking Dead proberen de laatste beschaafde mensen te overleven in een wereld die overspoeld is door zombies. Maar waar komen deze levende lijken eigenlijk vandaan?

Mysterieus

The Walking Dead loopt inmiddels als tien seizoenen. Toch is in al die jaren een belangrijke vraag nooit beantwoord: hoe is de zombie-uitbraak ooit ontstaan? Ook de stripserie waar deze horrorhit op is gebaseerd heeft deze kwestie nooit aangestipt. Maar nu de comicreeks ten einde is, onthult schrijver en bedenker Robert Kirkman alsnog wat de oorzaak is van deze mysterieuze zombieplaag!

Toonaangevend

Toen Kirkman op Twitter werd gevraagd wat de bron is van de zombie-uitbraak, antwoordde hij kort maar krachtig: “Ruimtesporen.” Het kan zijn dat de bedenker van The Walking Dead hiermee knipoogde naar Night of the Living Dead. Deze toonaangevende horrorklassieker uit 1968 wees tenslotte ook de eencellige ruimteorganismes aan als reden van de zombie-uitbraak.

J.K. Rowling

Toch moeten we Kirkmans antwoord ook weer niet helemaal afserveren als een geintje. Toen hem in 2018 dezelfde vraag werd gesteld, antwoordde hij: “Misschien dat ik over een paar jaar tussen neus en lippen door de oorzaak bekendmaak in een interview. Dat klinkt als iets wat J.K. Rowling zou doen.” Lost Kirkman zijn belofte hiermee in? Onder de streep maakt het volgens de schrijver ook geen bal uit: “Wat de oorzaak ook is, het heeft geen enkele invloed op het verhaal en de levens van de personages uit The Walking Dead.”

Lees verder