• Hollywood

Bedenker én stemacteur Rick and Morty ontslagen

Adult Swim zet Justin Roiland op straat. De medebenker én stemacteur van de populaire Amerikaanse animatieserie Rick and Morty mag niet langer meewerken aan de show vanwege een aantijging van huiselijk geweld.

Rick and Morty

De 42-jarige stemacteur zou zich daar in 2020 mogelijk schuldig aan hebben gemaakt tegenover iemand met wie hij destijds datete en samenwoonde. Het kanaal Adult Swim besloot daarom alle banden met hem te breken.

Rick and Morty gaat door

"Adult Swim heeft de samenwerking met Justin Roiland beëindigd", luidt een verklaring van het televisiekanaal dat de serie uitzond. De serie gaat nu verder zonder Justin, die de hoofdpersonages Rick én Morty en wat kleinere personages insprak. Dan Harmon, de andere bedenker en stemacteur van de sciencefictionserie over een uitvinder en zijn kleinzoon, gaat wel door. The Hollywood Reporter meldt dat Adult Swim op zoek is naar een vervanger voor Justin.

Beschuldigingen tegen Justin Roiland

De stemacteur zou de vrouw met wie hij destijds samenwoonde lichamelijk letsel hebben toegebracht en onder meer hebben bedreigd, bleek twee weken geleden. Justin zegt zelf onschuldig te zijn en is in afwachting van het proces. Hij moet op 27 april voor de rechter verschijnen voor een regiezitting, meldt The Guardian, maar een procesdatum is nog niet vastgesteld. De advocaat van de acteur liet eerder deze maand in een verklaring weten: "Niet alleen is Justin onschuldig, maar we hebben ook al het vertrouwen dat deze zaak zal worden geseponeerd zodra het kantoor van de officier van justitie het bewijsmateriaal goed heeft beoordeeld."

Adult Swim bestelde in 2018 nog zeventig (!) afleveringen van de serie, schrijft The Guardian, wat de show tot in elk geval tien seizoenen brengt. Het zesde seizoen kwam afgelopen september uit. Hier in Nederland kunnen we de animatieserie via HBO Max volgen.

Bron: ANP/Veronica Superguide