Beau

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Beau
RTL

Beau maakt nieuw programma over armoede: ‘Groot probleem’

|
|

Laatste update:

Beau van Erven Dorens werkt voor RTL aan een nieuw programma over armoede. Dat wordt bevestigd door een woordvoerder van RTL aan het ANP na berichtgeving van het AD. “Het klopt dat hij bezig is met een dergelijk programma”, vertelde de woordvoerder.

Armoede een groot probleem in Nederland

In gesprek met het AD vertelt Beau onder andere dat armoede een groot probleem is in Nederland. “Straks zijn er miljoenen mensen die daaraan lijden. Ik wil het onderwerp bespreekbaar maken.” In het nieuwe programma gaat de presentator families volgen die het financieel zwaar hebben.

Oplopende schulden

“Wij gaan helpen om deze gezinnen zichzelf te leren helpen. Als mensen eenmaal in de schulden raken komen ze daar ontzettend moeilijk uit. Sterker nog, vaak lopen die schulden alleen nog maar verder op. Gezinnen kunnen eraan onderdoor gaan.”

Sociaal-maatschappelijke programma’s van Beau

Beau doet het goed als talkshowhost, maar heeft al eerder succes bewezen met soortgelijke programma’s met een sociaal-maatschappelijke insteek. Met Beau Five Days Inside maakte hij mooie seizoenen en won hij de Televizier-Ring. Ook maakte hij Het Amsterdam project, Het Rotterdam project en Beau in Floradorp. De naam van het nieuwe programma is nog niet bekend. Ook is nog niet bekend vanaf wanneer we het kunnen zien.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder