Bartho Braat ‘jonge god’ dankzij Robinson

Veronica Superguide logo
Bartho Braat ‘jonge god’ dankzij Robinson

Bartho Braat ‘jonge god’ dankzij Robinson

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het overleven op een onbewoond eiland ging acteur Bartho Braat ‘eigenlijk best prima af’. Met 66 jaar is hij de oudste deelnemer ooit aan Expeditie Robinson, maar daardoor liet Bartho zich niet tegenhouden. “Ik wil vooral laten zien dat ik fysiek ook wel wat kan”, zegt hij donderdag in het AD.

Rustiger aan

“Ouderen zijn de grootste gediscrimineerde groep in Nederland”, vindt Bartho. “Toen ik na 25 jaar stopte met GTST ging iedereen er direct van uit dat ik het wat rustiger aan wilde doen. Alsof ik op mijn leeftijd alleen maar thuis mag zitten. Maar ik wíl het helemaal niet rustiger aan doen!”

Klimcursus

En dus vloog Bartho door Expeditie Robinson, dat donderdagavond weer te zien is op RTL 5, naar de andere kant van de wereld. Voordat de acteur het vliegtuig pakte, bereidde hij zich goed voor. “Ik vroeg mijn sportschooltrainer of hij een extra fitnessprogramma wilde opstellen. En ik deed een klimcursus, heel gaaf was dat!”

Bartho ging ook thuis aan de slag. In de achtertuin werkte hij aan zijn evenwicht, dat ‘op zijn leeftijd’ minder werd. “Ik trok een stalen balk die mijn zoon vroeger gebruikte voor het skateboarden onder de struiken vandaan en ben daar wekenlang dagelijks op gaan lopen om dat te trainen.”

Jonge god

Ook na zijn survivalavontuur is Bartho niet van plan het rustiger aan te gaan doen. “Ik ben hartstikke fit. En door Robinson ook nog eens enorm afgevallen. Eenmaal thuis trok ik me moeiteloos aan zo’n rekstok omhoog. Mijn vrouw zegt dat ik het lichaam heb van een jonge god.”

De eerste aflevering van Expeditie Robinson is vanavond om 20.30 uur te zien op RTL5.

Lees verder