• Bankplakkers

Bankplakkers #76: De grote jaren 80 special! Deel 1

De Bankplakkers special

Met de zomerstop in aantocht pakken de Bankplakkers uit met een grote special! Dit keer staan de jaren 80 in de neon spotlights.

Het donkere decennium

Je moet het maar durven, maar goed, de Bankplakkers zijn natuurlijk ook wel lefgozers ook hè? We duiken in het donkere decennium van de cinema om de beste film van de jaren ’80 te kiezen. Want zoals we zelf al aangeven: je bent pas echt succesvol als de Bankplakkers je als succesvol bestempelen.

 Arnie will be back

Je hoort waarom iconische films als Dirty Dancing en The Terminator het niet eens tot de laatste acht hebben gered. Gelukkig geeft Arnie zelf ook al wel aan dat hij in de jaren ’90 terugkomt voor een latere verkiezing. Welke films wél meedoen in deze ultieme uitverkiezing? In het linkerrijtje neemt Who Framed Roger Rabbit? het tegen Ghostbusters op en Back to the Future tegen The Empire Strikes Back.

Vinger voor Robocop

Volgende week gaat de strijd door met het rechterrijtje, waarin E.T.: The Extra-Terrestrial Robocop de vinger geeft en er hardlooprecords verbroken worden als Raiders of the Lost Ark en Blade Runner tegen elkaar strijden. We’ll be back! 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.