Tjerk, Ted en Ben in B&B Vol Liefde

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Tjerk, Ted en Ben in B&B Vol Liefde
B&B vol Liefde

B&B Vol Liefde: ‘Ted en Tjerk zorgen voor koude rillingen’

|
|

Laatste update:

Veronica Superguide's online eindredacteur Robin Heerkens smult én gruwelt van B&B Vol Liefde. In zijn wekelijkse terugblikcolumn hoopt hij deze paradoxale obsessie van zich af te schrijven.

Deze weekterugblik verschijnt elke maandag, in aanloop naar een nieuwe B&B-week. Wil je niets missen van al het nieuws? Check hier onze B&B Vol Liefde-overzichtspagina.

Ik krijg geregeld een golf van koude rillingen over me heen als we weer eens naar het Portugese bloemeneiland Madeira afreizen. Zo ook afgelopen week. Die arme goedzak Ben is terechtkomen in een kakkers-tête-à-tête tussen Ted en Tjerk. Dit soort mensen kan nog zo goed zéggen dat ze zich niet méér voelen dan een ander, maar toch stralen ze het aan alle kanten uit. Uit elke porie walmt een vleugje arrogantie. Opperkakker Tjerk spant de kroon: hij liet half Nederland doodleuk weten dat Ben niet OSM is. ‘Ons Soort Mensen’ dus. Ook maakte hij een nare opmerking over Bens ‘C&A’-overhemd. Zucht. Lekker snacken tijdens B&B Vol Liefde is er ook niet meer bij. Door dit soort opmerkingen moet ik altijd een beetje binnensmonds braken.

OSM? NOSM!

Mensen die zich beter, slimmer en wereldwijzer voelen dan alles en iedereen om zich heen? Dat zie ik – en met mij hopelijk heel veel anderen – als NOSM: Niet Ons Soort Mensen.

Natuurlijk, Ted heeft ook haar goede kanten. Het is de B&B Vol Liefde-deelneemster die het meest direct is van allemaal. Als ze iets of iemand niet meer ziet zitten – Piet en Ab, bijvoorbeeld – trekt ze aan de bel. Maar soms is ze ook… te direct. Zoals die weerzinwekkende auto-scéne waarin Ted en haar upper class zusje Madelaine volledig schaamteloos over Tjerk en Ben babbelen terwijl de twee er gewoon bij zitten. Dit elitair en dwingend gekibbel schoot bij mij nogal in het verkeerde keelgat. Ik kon mijn ergernis maar moeilijk onderdrukken.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Ted en Tjerk B&B Vol Liefde

'Ze weet het allemaal zo goed'

Het nadeel van een vrouw als Ted is: ze weet het allemaal zo goed. Geef haar eens ongelijk. Die vrouw heeft al zo veel meegemaakt (twee overleden partners) en moest het waarschijnlijk vaak alleen uitzoeken. Dan word je een tikkie hard. Een beetje té hard misschien. En als je dan al een elitaire inslag hebt, wordt het allemaal wel érg ergerniswekkend om naar te kijken. Het is iets dat waarschijnlijk ook een beetje door de leeftijd komt. Je hebt geen jaren meer voor de boeg en dan wil je geen genoegen nemen met iemand waarvan je weet dat ‘t ‘m toch niet wordt. Je ‘eisen’ voor een vriendschap worden misschien lager, maar voor liefde is dan véél meer nodig. Je kent jezelf door en door en weet precies wat je wel, en vooral ook niet zoek in een relatie. Meegaand zijn, iemands mindere kanten toch proberen te omarmen: daar is geen tijd meer voor op die leeftijd.

Perfecte mix

Ik moet de makers van B&B Vol Liefde even een veer in de reet steken. Dat mag ook wel een keer nadat ik ze al weken hijgerig en sensatiebelust noem. Sta ik nog steeds achter hoor, maar wat ze wél goed doen dit seizoen: er zit een perfecte mix tussen de B&B-houders. Zo’n Ted, die, zoals ik hierboven uitleg precies weet wat ze niet wil en zich daar ook naar gedraagt, is prima te behappen in kleine porties. Als er alléén maar van die starre Ted-types mee zouden doen, gooide ik na één week al de handdoek in de ring. Waar bij de ene B&B-houder alle liefde als een plumpudding in elkaar zakt – Ben en Denise, of course – schiet een ander juist hélemaal de andere kant op. Ik heb het natuurlijk over Martijn, die een tegenovergestelde Ted is. Hij is zó meegaand. Het ene moment valt hij voor Simone, het andere moment voor Marian en nu verklaart hij al na twee dagen de liefde aan Fenna. Heerlijk, die verwarrende wisselvalligheid.

Geen enkele kandidaat is hetzelfde. Jong, oud, man, vrouw. De een runt een mega-B&B met elf kamers (Denise), de ander hééft nog niet eens een B&B (Richard). In Italië wandelt er vrolijk (en noodgedwongen) een ex rond en in Portugal zijn het lieve ouders die zich heerlijk met de gang van zaken mogen bemoeien. Ook qua… werk zit er nogal een verschil in. Franse Hans rolt ergens net voor de middag begint zijn bed uit en is niet aanspreekbaar voor zijn eerste bak koffie. Terwijl Astrid in het holst van de nacht opstaat om alle kopjes precies hetzelfde te zetten. Allemaal géén ideale situaties om eens lekker een liefdesvuurtje te laten oplaaien, maar ongemakkelijke top-tv is het zeker.

Als de makers van B&B Vol Liefde dus één ding heel goed doen, is het de casting van de B&B-houders wel. Nu nog oprechte kandidaten regelen die niet al eerder op tv op zoek gingen naar de liefde, graag.

B&B Vol Liefde kandidaten

Overzicht

Alles over B&B Vol Liefde 2022

Wil je alles weten over B&B Vol Liefde 2022? Blijf op de hoogte van prille liefdes, ruzies, drama en ongemak met ons grote B&B Vol Liefde-overzicht.

Lees verder