Avengers medeplichtig aan moord volgens de Marvel Kill Count

Veronica Superguide logo
Avengers medeplichtig aan moord volgens de Marvel Kill Count

Avengers medeplichtig aan moord volgens de Marvel Kill Count

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Ook al denken we graag dat de Avengers zulke goedzakken zijn, toch blijken deze vriendelijke superhelden vrijwel allemaal medeplichtig aan moord. Wat superfans met iets teveel vrije tijd hebben namelijk een spreadsheet opgesteld (nee echt) met alle moorden in de 20 Marvel-films, en ook met alle “assists”. En als je die allemaal meetelt, dan lijken die Marvel-helden ineens toch een stuk minder nobel.

Alleen Spider-Man en The Wasp hebben een zuiver geweten

Zo blijkt uit het spreadsheet dat van alle acht Avengers met een eigen film op hun naam alleen Spider-Man en The Wasp niet direct of indirect betrokken zijn bij een moord. Op zich niet zo verbazingwekkend, aangezien ze pas respectievelijk drie keer en twee keer opdoken in een Marvel-film.

Hawkeye toch niet zo’n tough guy

Van de zeven Avengers die geen eigen film hebben gescoord zijn alleen Hawkeye, Quicksilver en Falcon vrij van blaam. Alhoewel de samenstellers van dit spreadsheet wel heel streng Hawkeye meegeteld hebben als schuldige aan de dood van Quicksilver, omdat deze supersprinter zich opofferde om de scherpschutter te redden. Verder was Hawkeye bij geen enkel sterfgeval in het Marvel Cinematic Universe betrokken, wat apart is als je bedenkt dat hij een voormalige S.H.I.E.L.D-agent is die getraind is om te doden. In zijn allereerste scène (in de eerste Thor uit 2011) heeft hij zelfs al een pijl gericht op de Dondergod.

Pas op voor Pepper Potts!

Ook de Marvel-helden die geen Avengers zijn, namelijk Doctor Strange en de Guardians, kunnen er wat van. En over de Winter Soldier hoeven we eigenlijk niet eens te beginnen, want die had natuurlijk al een waslijst aan moorden op zijn naam staan voordat hij tot inkeer kwam. De meest moordlustige van alle Marvel-good guys blijkt trouwens de lieftallige Pepper Potts; de door Gwyneth Paltrow gespeelde love interest van Tony Stark joeg in zowel de eerste als de derde Iron Man-film de schurk over de kling.

Lees verder