Astro TV verdwijnt van de televisie

AStro TV verdwijnt binnenkort helemaal van de buis. Talpa wil er niets meer van weten.

De televisie-uitzendingen van Astro TV worden per 1 januari gestaakt! Talpa laat weten dat het vanaf die datum niets meer te maken heeft met het bedrijf achter Astro TV; Smart Media Services.

Astro TV wordt overdag uitgezonden op NET5, voordat de echte zenderprogrammering begint. ’s Nachts worden er opgenomen afleveringen herhaald op NET5, SBS6 en SBS9. Vanaf 1 januari is dat allemaal verleden tijd!

Er is veel kritiek op Astro TV. In 2014 ging een redacteur van het programma Rambam aan het werk bij Astro TV, met een ‘gave’ die hij volledig uit de duim had gezogen. Medewerkers van Rambam die anoniem naar Astro TV belden werden telefonisch aan het lijntje gehouden, tegen een hoog telefoontarief. Talpa stopt nu met Astro TV;volgens het Algemeen Dagblad blijft het RTL-programma Dit Is Mijn Toekomst voorlopig nog wel bestaan.

Vaarwel, Astro TV

Rouwig om het verdwijnen van Astro TV, dat tegen astronomische bedragen levensadvies aanbiedt, zijn we niet bepaald. We zullen de vreemde WTF-momenten wél een beetje missen. Kijk nog maar eens naar deze vreemde momenten uit paranormale programma's:

Niemand liegt tegen Joke!

Niet iedereen is blij met de spirituele adviezen...

NEE, LUISTER! JIJ VOELT JE VEILIG THUIS!

Dat zijn reclamefolders…

De dagprogrammering van NET5 is vanaf januari dan ook helemaal anders. Wat er in de plaats komt voor de zweef tv is nog niet bekend; dat horen we de komende maanden. Hoe smakeloos de uitzendingen ook waren; er was in elk geval nog een béétje zicht op wat er met de mediums gebeurde. Nu de uitzendingen helemaal verdwijnen is het gissen wat er via de telefoon en de app gebeurt met mensen die misschien écht hulp nodig hebben.

Kijkers die nog steeds graag voor 90 cent per minuut met een medium willen praten kunnen opgelucht ademhalen. Astro TV gaat verder via de website, telefoon en de Astro TV-app.

Beeld: AVROTROS/Neonletters