Art Rooijakkers

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Art Rooijakkers
Expeditie RobinsonRTL

Art Rooijakkers wil oud Expeditie Robinson-presentator Ernst-Paul trots maken

|
|

Laatste update:

Het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson zit vol bekende Robinson-ers, maar presentator Art Rooijakkers heeft juist zijn vuurdoop bij het programma. Samen met Geraldine Kemper presenteert hij het All Stars-seizoen en hij vindt het ‘een enorme eer’.

 

'Je maakt hem wel trots hè?'

Aan Televizier vertelt Art dat hij graag voormalig presentator Ernst-Paul Hasselbach trots maken. Rooijakkers is namelijk niet helemaal een nieuw gezicht bij Expeditie Robinson. In 2003 deed hij de eindredactie en verslaggeving in de tijd van presentator Ernst-Paul Hasselbach, die verongelukte in 2008 tijdens de opnames van 71 graden Noord. 

Ernst-Paul en Art hadden een hele speciale band. “Dus toen ik op zijn oude plek stond, voelde ik die geschiedenis. Ik kreeg ook een appje van een gezamenlijke vriendin: ‘Je maakt hem wel trots hè? Alles bij elkaar was het een emotioneel moment.

Ook vertelt hij over de ‘fijne chemie’ met mede-presentator Geraldine“En dan de prachtige locatie, Zanzibar. Wij zaten daar terwijl het grijze Nederland in lockdown was. Een groot contrast. Mijn vrienden verzochten me op een gegeven moment vriendelijk te stoppen met foto’s sturen.”

 

Een extra pittig seizoen

Zelf heeft Art Rooijakkers nooit meegedaan aan Expeditie Robinson. “Het kwam agendatechnisch nooit uit. Of ik vond het raar als presentator van Wie is de Mol? om mee te doen.” Hij vraagt zich ook af, nu hij de kandidaten ziet, of hij het zou kunnen. “Het is een extra pittig seizoen. Ik heb veel respect voor ze. Bovendien brengt weinig slapen en eten bij niemand het beste naar boven en bij mij ook zeker niet.”

 

Expeditie Robinson: All Stars is iedere donderdag om 20:30 uur te zien op RTL4. Via Videoland kijk je één aflevering vooruit.

Lees verder