Art Rooijakkers gaat presenteren voor RTL

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Art Rooijakkers gaat presenteren voor RTL

Art Rooijakkers gaat presenteren voor RTL

|
|

Laatste update:

Presentator Art Rooijakkers gaat per 1 april aan de slag bij RTL! Hij tekent een driejarig contract en wordt ingezet op zowel studioprogramma’s als op locatie.

Wie is de Mol?

Rooijakkers zal niet alleen te zien zijn bij de tv-zenders, maar ook bij digitale platformen, zoals Videoland. Naast presenteren, zal hij ook eigen programma’s ontwikkelen. Wat dit betekent voor Wie is de Mol? Het blijft vooralsnog giswerk. Wel zal er een nieuwe presentator moeten worden gevonden voor het populaire spelprogramma. Wij nomineren alvast Jan Versteegh.

'Keiveel zin!'

Art Rooijakkers: “Om het op zijn Brabants te zeggen: ik heb keiveel zin in het nieuwe avontuur bij RTL. Ik kijk terug op zeven mooie jaren bij AVROTROS, waar ik de omroep en de NPO heel dankbaar voor ben. Jaren waarin ik veel kansen heb gekregen, een paar keer goed op mijn bek ben gegaan, weer vrolijk ben opgestaan en ook successen heb gevierd. Nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk. Mooie programma's presenteren, maken en bedenken voor RTL en ook rust voor mijn rechterwenkbrauw die ik na zeven seizoenen 'Wie... is... de Mol' zeggen amper nog uit een frons getrokken krijg. Door alle kansen bij RTL begon het te tintelen; nieuwe impuls, nieuwe energie, nieuwe kansen. Ik vind het spannend en kan niet wachten. Zoals ons pap zou zeggen: "Kom maar op nondedju!"

Galjaard

Erland Galjaard, algemeen programmadirecteur RTL: “Art is een gepassioneerde programmamaker, die van alle markten thuis is. Hij heeft de creativiteit en inhoud om programma’s te maken die variëren van journalistiek tot entertainment. Daar komt bij dat hij niet bang is om zijn eigen persoonlijkheid te laten zien, waardoor je als kijker echt wordt geraakt. Zijn kracht is om elk onderwerp met oprechte nieuwsgierigheid te benaderen en voor iedereen toegankelijk te maken. Jong en oud. Art is typisch zo iemand die je de ruimte moet geven om niet alleen te presenteren, maar ook om eigen programma’s te ontwikkelen. Die vrijheid heeft hij nodig en krijgt hij volop bij RTL.”

Lees verder