Angela de Jong verlangt terug naar RTL Late Night na matige talkshowavond

Angela de Jong heeft best wat kritiek op talkshows, vooral als ze er zelf eens een keer niet in zit. Gisteravond was het zo erg, dat ze bijna terugverlangde naar het vaak bekritiseerde RTL Late Night. Bijna.

Angela de Jong

In werkelijkheid verlangt ze natuurlijk vooral terug naar de hoogtijdagen van Pauw en Witteman en De Wereld Draait Door, maar ze was de wanhoop even nabij na wat haar gisteravond werd voorgeschoteld. Van Jinek tot Vandaag Inside en van HLF8 tot Op1, het was allemaal even tragisch, schrijft de columniste vandaag in het AD.

Mensen met een mening

In Vandaag Inside zat vaste gast Job Knoester, die een oproep deed om niet te gaan stemmen op 15 maart om aan de politiek een signaal af te geven. "Dát zal ze leren in Den Haag", schrijft Angela cynisch. Bij Khalid & Sophie zat presentatrice Anita Witzier om te praten over een onderwerp waar ze geen verstand van had. Toch een beetje het model van de Nederlandse talkshow tegenwoordig. Maar het frustreert Angela nog steeds. Toch keek ze dezelfde avond ook nog naar HLF8, het ultieme programma met mensen met een mening. En daar zat dan weer een advocaat te vertellen over z'n open relatie en hoe ingewikkeld dat wel niet is met Valentijnsdag.

Gevallen Koningin Eva

Wat Jinek betreft begint Angela nog aardig, ze zit er immers toch vaak aan tafel, dus ze noemt Eva nog altijd de 'grande dame van de late avond'. Maar dat redt haar niet vanavond. Want als gast zag Angela het koppel uit Amersfoort dat via een helikopter een gender reveal hadden gedaan en vervolgens door iedereen gehaat werd. "Maar Eva interviewde de aanstaande ouders zo enthousiast alsof ze een medicijn tegen kanker hadden uitgevonden", aldus een villeine Angela. Het daarop volgende item met de bij het tijdschrift LINDA te winnen gigolo kon ook bepaald niet rekenen op Angela's enthousiasme.

Verwarde Jort

Dan Op1, de talkshow van de overwegend serieuze publieke omroep. Daar ging een SP-kamerlid in debat met een projectontwikkelaar die zich benadeeld voelt door de overheid omdat hij minder geld over gaat houden. "Het werd een volslagen oninteressant en onvolgbaar gesprek waar voor de normale kijker geen touw aan vast te knopen was. Hetzelfde gold overigens voor de rol van Jort Kelder die het ene moment gespreksleider was en het volgende moment debater."

RTL Late Night heimwee

Het deed Angela zelfs "ietsepietsie naar RTL Late Night" heimwee krijgen. Die talkshow, die tussen 2013 en 2019 te zien was, werd vaak bekritiseerd om de extreme luchtigheid en onnozelheid. Vanwege de kijkcijfers werd de oorspronkelijke presentator Humberto Tan vervangen door Twan Huys, maar dat bleek ook weinig te helpen. Dus ging ook daar de stekker uit. Inmiddels is Humberto natuurlijk gewoon weer terug met een talkshow op RTL. Maar daar had Angela het verder niet over.