Angela de Jong haalt uit naar Peter van der Vorst in Vandaag Inside

Kijkcijferkanon Angela de Jong was vanavond te gast bij Vandaag Inside waar ze bijzonder kritisch  was op Peter van der Vorst. De opiniediva heeft weinig vertrouwen meer in de RTL-directeur.

Angela de Jong in Vandaag Inside
© SBS

Haar ongenoegen ging onder andere over het floppen van Alles Is Muziek en het mislukte The Interior Project: VIPS. “Ik begin me ernstig af te vragen of hij wel de juiste man op de juiste plek is”, deelt Angela. Toen hij bij RTL binnenkwam dacht ze dat Peter een vrij normale jongen was. In tegenstelling tot Erland Galjaard ‘die op 50-jarige leeftijd plaatjes staat te draaien op een festival’, zou Peter de RTL-kijker wel snappen, dacht ze, maar dat valt tegen.

Alles Is Slecht

Vooral de keuze voor Alles Is Muziek vindt ze onbegrijpelijk. Wanneer Wilfred opgooit dat er volgens Marieke Elsinga wel hard en met veel liefde aan het programma gewerkt is, schudt ze met haar hoofd. “Ik zit heel druk na te denken van zou ze het zeggen omdat ze denkt dat ze het moet zeggen of zou ze het echt vinden?” René van der Gijp denkt het laatste. Volgens hem is Marieke ‘een hele blije geit’.

Rob Kemps

Angela vindt de hele Marieke-situatie maar zorgelijk. “Ze heeft wel status, maar die raakt ze nu kwijt”, aldus de columniste. “Rob Kemps heeft met Chansons nog kunnen laten zien wat hij kan, maar bij haar is het jammer. Er was één aflevering van Boulevard, toen Peter R de Vries stierf, die deed ze heel goed. Je zag daar dat ze meer in haar mars heeft. Geef haar dan een serieuzer muziekprogramma”, concludeert Angela. 

Vandaag Inside is iedere werkdag rond 21.40 uur te zien op SBS6