Andy van der Meijde en Melisa zijn terug!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Andy van der Meijde en Melisa zijn terug!
InterviewRealityTV

Andy van der Meijde: 'Melisa kan niet stilzitten, die moet altijd iets doen’

|
|

Laatste update:

Andy & Melisa zijn terug met hun realitysoap! De twee hebben een huis gekocht aan de Costa del Sol. Het prachtige stulpje moet in rap tempo worden klaargemaakt voor de verhuur, en dat levert een hoop gedoe op. Veronica Superguide kwam even buurten!

Tekst: Victor Mastboom

Even buiten het centrum van het Spaanse dorpje Mijas ligt een gloednieuwe wijk. De één na laatste woning in een straatje van witte huizen is van Andy en Melisa. Van buiten lijkt de woning niet groot, maar schijn bedriegt. Omdat het huis op een heuvel is gebouwd, telt het maar liefst zeven verdiepingen. Andy zit op het balkon. Blikje cola, sigaretje erbij. “Wil je ook roken?”

De oud-voetballer heeft last van zijn schouder, want hij moest van Melisa een stoel van de eerste naar de derde verdieping tillen en dat was iets te veel van het goede. “Niet normaal, wat een onhandig ding. Straks maar even een massage pakken op het strand.”

Dan komt Melisa het balkon op met een groot pakket: “Zo, ik ga een kastje in elkaar zetten.” Andy: “Zij kan niet stil zitten. Die moet altijd iets doen.” Melisa: “Ik wil gewoon alles klaar hebben, want over twee dagen hebben we een fotoshoot voor de verhuur.” Geroutineerd schroeft ze er op los, maar zomerse kleding dragen en tegelijkertijd klussen blijkt geen goede combinatie… Andy: “Je tiet hangt er uit.”

Kameel 

Toen Andy in Italië woonde, trof hij in zijn garage een keer een kameel aan. Zijn toenmalige vrouw verzamelde namelijk… dieren. In Mijas kom je dit woestijndier niet tegen, want hier lopen alleen ezels. Ze worden ingezet om toeristen door het dorpje te vervoeren, al is er ook een diervriendelijke optie: een rondritje per elektrische tuk-tuk. Maar Andy en Melisa hebben nóg een manier ontdekt om de omgeving te ontdekken. Melisa: “We hebben van de week een Jeep-tour gehad. Toen zagen we prachtige meren en ik weet niet hoeveel watervallen. Super blauw.” Andy: “En er komt niemand. Alleen wat gieren die in de lucht cirkelen.” Melisa: “En het eten is overal goed. Ik heb hier nooit last van mijn darmen, maar Andy heeft last van een heel prikkelbaar darmsyndroom…” Andy: “Je bent zelf heel prikkelbaar.” Melisa: “Ik bedoel dat je hier in de bergen al voor een tientje fantastisch kunt eten. In Marbella betaal je meteen honderd euro.”

De grote vraag is natuurlijk hoe Andy en Melisa in Mijas zijn beland. Maar eerst… is er een nog belangrijkere vraag: “Waar kan ik deze poepluiers laten?” Melisa’s zus is met haar baby op bezoek. En zij niet alleen, want het is een huis vol. Wilma (moeder Melisa), Isabella en Purple (Andy’s Italiaanse dochters), Nino (zoon Melisa uit eerdere relatie), een vriendje van Nino, en Lily Fai en Roxy (de twee dochters van Andy en Melisa) zijn ook allemaal meegereisd. Het balkon is hierdoor een zoete inval.

“Wat is het Wifi-wachtwoord?”(Roxy) 

“Wanneer gaan we naar het strand?”(Wilma) 

“Wie heeft er tandpasta op mijn been gesmeerd?”(Nino) 

“Waar is mijn zwembroek gebleven?”(vriendje Nino) 

“Heb je een waslijn waar ik dit kan ophangen?”(nog een keer zus Melisa) 

“Can we sit with you?”(Isabella en Purple) 

“¿Dónde puedo deshacerme de esta placa de yeso?”(langslopende aannemer met een gipsplaat) 

“Altijd chaos hier”, verzucht Andy. “Moet je een sigaret?”

Zwembad 

Terug naar die eerste vraag: waarom Mijas? “Ik ben eerst naar Sardinië geweest”, zegt Melisa. “Dat is heel mooi, maar voor kinderen is er weinig te doen. Toen kwam ik hier en ik was meteen weg van de natuur en het klimaat. Maar Marbella vond ik niet zo leuk en Torremolinos ook niet, want daar zijn nauwelijks Spanjaarden. Mijas ligt daar net tussenin, dus dat is perfect. Op een half uurtje rijden ligt Malaga, dat is echt een heel mooie stad. En in de winter kun je in de bergen bij Granada skiën. Als ik later groot ben, zou ik hier ook willen wonen.”

In de fraai aangelegde, gemeenschappelijke tuin ligt op twintig meter afstand het zwembad dat hoort bij het rijtje huizen in de straat. Melisa: “Ik heb er expres voor gekozen om niet te dicht bij het zwembad te zitten. Anders heb je continu mensen die langs je huis lopen. Bovendien word je helemaal gek van al het gejoel van zwemmende kinderen.” Vandaag wordt er niet in het zwembad gezwommen, want de familie staat op het punt om te vertrekken naar een beachclub. 

Melisa: “Andy, jij gaat daar zo als eerste heen, want ik ga eerst met die meiden nog even naar de winkel. Dan moet je gewoon zeggen ‘Van der Meijde, tien bedden.’”

Andy: “Tien bedden?”

Melisa: “Ja, op Van der Meijde. Andy van der Meijde.”

Andy: “Dat meen je.”

Intussen begint het kastje steeds meer vorm te krijgen.

Melisa: “Gelukkig is er in ieder geval één iemand die van klussen houdt.”

Andy: “Mij niet gezien.”

En dat terwijl er een hoop moest gebeuren, want het huis werd casco opgeleverd. Melisa: “Het was veel werk. Ook omdat Spaanse mensen komen en gaan wanneer ze daar zin in hebben.” Andy: “Het is niet ‘afspraak is afspraak’, zoals in Nederland. Maar Melisa zat er bovenop. Die laat je niet met rust. Bellen, e-mailen, stalken, alles.” Uiteindelijk heeft de verbouwing een half jaar geduurd. Het pronkstuk van de woning is volgens Melisa de keuken. “Spaanse keukens zijn altijd klein, ik wilde juist een heel grote. Maar dat ging niet gemakkelijk. De aannemer had alles schots en scheef geïnstalleerd. Laatjes konden niet dicht, deurtjes sloten niet. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen. Al wachten we nog op een tussendeur naar de slaapkamer.”

Vrachtwagen

De inrichting van het huis is óók in handen van Melisa. “Ik heb alle meubels uit Nederland laten komen. Hier in Spanje betaal je veel te veel en overal zit een belachelijk lange levertijd op. Kom je in een winkel, wijs je een stalen tafeltje aan, moet je tweehonderd euro betalen! Ga je naar een goedkopere winkel, dan moet je acht maanden wachten, want ze kunnen niks leveren. Nou, dan kijk ik liever in Nederland.” En dus mocht Andy met een vrachtwagen heen en weer. “Ik heb zo’n ding voor in de auto waarmee je automatisch kan doorrijden bij tolwegen. Maar in Frankrijk werkte dat apparaatje niet. Kon ik bij zo’n poortje met die vrachtwagen achteruit rijden. Wat een gedoe! Het was niet alleen die vrachtwagen die liep te piepen. En hier in de bergen kon ik niet harder dan 70. Iedereen toeteren. Bleek dat de rechterbaan, die op een vluchtstrook lijkt, bedoeld is voor langzaam verkeer. Was ik niet gewend, op de snelweg rij ik altijd links. Je moet dat plankje trouwens wat hoger houden, dan gaat het schroefje er wel in.”

Melisa: “Nou, dat was zijn bijdrage voor vandaag.”

Andy: “Ik ben er nu al moe van.”

De meubels zijn Nederlands, maar de rest van de inrichting is wel lokaal. Melisa: “We hebben hier veel kringlopen en rommelmarkten afgestruind voor antieke beelden en zo. In het plaatsje Coín heb je een heel mooie kringloop, die is zo groot als een supermarkt. Je vindt er spullen uit 1800. Ik heb er een beeldje gekocht…”

Andy: “Deze hier, die was me toch zwaar!”

Melisa: “Begint ie weer. Ik bedoel een andere, een bronzen met natuursteen. Gekocht voor 25 euro, maar ik ging googelen en toen bleek ie veel meer waard.”

Andy wrijft nog maar eens over zijn pijnlijke schouder. “Dit is in elk geval niks meer waard. Het voelt echt niet goed.”

Isabella: “You need to take a Voltaren.”

Andy: “A wodka in?”

Isabella: “A Voltaren.”

Andy: “Ja, of een biertje. Kom, we gaan naar het strand.”

Andy & Melisa zie je vanaf vrijdag 30 september op SBS6, vanaf 20:30 uur.

Dit verhaal verscheen eerder in Veronica Superguide. Nooit meer iets missen? Sluit dan snel een voordelig abonnement af.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder