Alle Expeditie Robinson-heisa op een rij: Dennis Weening, RTL-rel en Art Rooijakkers

Veronica Superguide logo
Alle Expeditie Robinson-heisa op een rij: Dennis Weening, RTL-rel en Art Rooijakkers

Alle Expeditie Robinson-heisa op een rij: Dennis Weening, RTL-rel en Art Rooijakkers

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

De transfers en smeulende ruzies in tv-land vliegen je de laatste dagen om de oren. Door alle heisa zou je bijna vergeten wat er de afgelopen tijd met Expeditie Robinson gebeurde. Want toen RTL Dennis Weening eruit gooide, ontstond er nogal wat ophef!

En daarom zet Superguide alle gebeurtenissen nog eens haarfijn op een rijtje. We begrijpen namelijk dat je door alle meninkjes, uitspraken en verschillende kampen enorm de kluts kwijtraakte. Het begon allemaal met…

Rel geboren: Coen & Sander Show

Eind oktober belden radio 538-dj’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga met Dennis Weening, toen nog ‘gewoon’ Expeditie Robinson-presentator. Ergens in de wandelgangen van Hilversum had Coen Swijnenberg een smeuïg gerucht gehoord: dat RTL Dennis eruit zou gooien en Art Rooijakkers op Robinson zou zetten.

Alle Expeditie Robinson-heisa op een rij: Dennis Weening, RTL-rel en Art Rooijakkers
Coen Swijnenberg.Want Rooijakkers sneakte dat in zijn contract bij RTL, zo dacht Swijnenberg. “Heel kut”, noemde Dennis het live in de uitzending. Rel = geboren. Maar dit was pas het begin van alle behind the scenes-rotzooi.

Dennis Weening ‘stopt’

Eén dag na dat befaamde 538-interview trok RTL de beerput open: “Dennis Weening stopt met Expeditie Robinson”, zo meldde RTL Boulevard. Waarom dan, in hemelsnaam? Volgens RTL werkt Mr. Robinson aan zijn eigen bedrijf en ‘dit is in de toekomst niet te combineren met zijn werkzaamheden voor RTL’.

‘Is niet zo’

“Het is wel heavy allemaal. Iedereen vraagt zich af waarom ik nou ben gestopt”, vertelt de ‘gestopte’ presentator een paar dagen later in Boulevard. Maar HO, wacht even: nu komt de aap uit de mouw. Dennis: “Mijn contract is niet verlengd. Laat ik het zo zeggen. RTL heeft een andere keuze gemaakt.” Stoppen is dus keiharde onzin, RTL kapte zélf met Dennis – niet andersom. Hij wilde absoluut niet stoppen.

Steek onder water

De pijnlijke puinhoop is echter nog niet afgelopen. Dit vuilnisvuurtje blijft maar groeien in omvang. In een noodgedwongen goedmaakverklaring zegt RTL: “Het klopt dat het contract van Dennis Weening enige tijd geleden is beëindigd.” En zo helpt RTL meteen ook het gerucht de wereld uit dat ‘ie zelf wilde stoppen. Wel geeft RTL een schop na: “In het belang van Dennis gaan wij hier in de media niet op in.” Wow, dat is best laag. Geruchten over een ‘drankprobleem’ zijn volgens de presentator zélf bullshit.

Art slaat terug

Mister Wie is de Mol? Art Rooijakkers voelde zich genoodzaakt om, als een soort damage control, toch even duidelijk te maken dat hij deze shitshow óók niet wilde veroorzaken. “Ik ben door RTL gevraagd toen ik overstapte om verschillende programma’s te presenteren. Toen hebben ze ook gevraagd of ik Robinson zou willen doen.” Maar nee hoor, daar had Art geen zin in. Het leek te veel op WIDM. “Dat hoeft niet voor mij.” Onbewust is deze rel wél uitgegroeid tot een soort WIDM: wie van de drie partijen houdt ons allemaal voor de gek?

The Art of Lying

Maar… zit Art hier nu gewoon te liegen?! Nadat ‘ie voor een tweede keer zei toch echt niet Robinson te gaan presenteren, komt ‘de Art’ nu alsnog uit de mouw. Hij wilde wél presenteren. Althans, als we Albert Verlinde mogen geloven, die dit pikante nieuwtje vorige week onthulde in 6 Inside. Volgens Albert zei Art dat ‘ie het wel wilde doen, maar niet het eerste jaar, dat zou onsympathiek zijn. RTL zei toen alvast tegen Dennis dat het voor hem ophield.

Conclusie: eehm?

Nou, concluderend kunnen we dus stellen dat wanneer Art niets zei over Robinson, Dennis nog gewoon op zijn plekje zou zitten. Maar door Arts uitspraak mocht hij het zelf óók niet meer doen en kreeg RTL een stinkend imago. Snap jij het nog? De zaak-Weening kent eigenlijk alleen maar verliezers. Nou Kaj Gorgels, hopelijk minder ophef in jouw seizoen!

Foto boven: Martijn van Gelder.

Lees verder