Ali B maakt programma dat door Mies Bouwman bedacht is

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ali B maakt programma dat door Mies Bouwman bedacht is

Ali B maakt programma dat door Mies Bouwman bedacht is

|
|

Laatste update:

Rapper Ali B heeft het voor haar overlijden met Mies gehad over een door haar bedacht tv-format. Ali wil dit programma nu gaan maken. Dat vertelde hij gisteren in De Wereld Draait door.

De speciale band die Ali B heeft met Mies werd wel duidelijk tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala, waar hij een ode aan Mies mocht brengen. Hij zong samen met The Voice-winnaar Jim van der Zee 'Waar ben jij nou' en raakte zichtbaar geëmotioneerd. Hij zag Mies als een soort mentor: "Ik kwam niet dagelijks bij haar over de vloer, maar ik ben wel bij haar thuis geweest en ze probeerde via mij nog haar stempel te drukken op televisie door wat formats in mijn oor te fluisteren.”

Eén van die formats wil Ali nu ook echt gaan maken. Hierbij zou hij willekeurige mensen op straat aanspreken en vragen wat muziek bij hen losmaakt. Een soort diepte-interview over muziek dus. Dan zou hij ze vragen om een favoriete nummer te zingen, hoe vals dat ook zou zijn. "Het hoeft niet zuiver te zijn, maar wel oprecht. Dat vond ik een mooi idee en een mooi format. Daar ga ik denk ik wel een pilot van maken”, vertelt Ali.

Als de proefaflevering bevalt, is er een grote kans dat Ali een volledig programma van het idee mag maken. 

Lees verder