Albert Verlinde stopt bij Shownieuws: 'Het wordt te veel'

Door Isabel Ockers
Albert Verlinde

Albert Verlinde stopt als expert in het programma Shownieuws. Dat heeft de theaterproducent woensdag gemeld. Zijn contract liep nog tot mei 2023, maar "in gezamenlijk overleg" is besloten dat hij eerder stopt.

'Het werd te veel'

Albert laat weten dat het "te veel werd. Mijn dagen zitten vol met mijn werk als producent, mijn lidmaatschap van de gemeenteraad en talloze extra functies. Ik merkte dat het te zwaar werd om 's avonds dan ook nog naar de studio te rennen."

Nog oproepbaar 

Het besluit is genomen in goed overleg met Talpa. "Ik ben nog oproepbaar bij grote zaken en ik ga niet volgende week in een ander programma zitten", belooft hij. Verlinde heeft dinsdag alle medewerkers van Shownieuws met wie hij nauw contact had, persoonlijk gebeld om het nieuws mede te delen.

'Belangrijke rol gespeeld'

Hoofdredacteur Michiel Moerdijk van Shownieuws laat weten Verlinde dankbaar te zijn voor zijn bijdragen aan het programma: "Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in de hervorming van het programma. De samenwerking was altijd bijzonder fijn."

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcast-apps.

Bron: ANP