AD: ‘The Voice of Holland ook naar SBS 6’

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
AD: ‘The Voice of Holland ook naar SBS 6’

AD: ‘The Voice of Holland ook naar SBS 6’

|
|

Laatste update:

Talpa-baas John de Mol is druk bezig zijn SBS-stal te spekken met bekende koppen en formats van RTL. Next in line? The Voice of Holland. Althans, dat beweert een bron dichtbij het AD.

Verhuizing

“Volgend jaar is kijkcijferkanon The Voice of Holland niet meer bij RTL te zien, maar bij SBS 6”, aldus de krant. Ruud de Langen, die met mediabureau Mindshare zendtijd inkoopt voor commerciële tv-zenders, laat aan het AD weten: “Met RTL zette [de Mol The Voice of Holland] op de kaart. Het werd vervolgens een internationaal succes. Ik denk dat er daarom wel enige loyaliteit richting RTL zal zijn. Maar ik sluit zeker niet uit dat hij het straks toch naar Talpa TV haalt. RTL heeft er misschien ook het geld niet meer voor.”
AD: ‘The Voice of Holland ook naar SBS 6’

Gerucht

Hou nog wel even een slag om de arm. Vooralsnog gaat het om een gerucht. SBS noch RTL heeft het bericht bevestigd. Ook laat de laatstgenoemde aan het AD weten “het eerste recht te hebben op een nieuw seizoen van The Voice.” Of een daadwerkelijke verhuizing dus zal plaatsvinden is nog even de vraag.

Na Irene Moors, Winston Gerschtanowitz en Shelly Sterk, maakte Johnny de Mol begin deze maand ook de overstap naar SBS. Eergisteren kondigden VI-mannen Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Grijp hen te volgen: Voetbal Inside verhuist naar Veronica. Het programma zal naar verluidt wel onder een andere naam verder gaan.

Lees verder