Aanvaring Kamp Van Koningsbrugge-kandidaat: ‘Ik toon geen emoties’

Door Alie Sierkstra
Kamp Van Koningsbrugge.

Vorige week ging Omar zijn boekje te buiten tijdens het parcours militair in Kamp Van Koningsbrugge. Vanavond werd de situatie besproken... en dat liep bijna uit de hand: “Ik lever ‘m in.

 

Omar op het matje

Presentator Jeroen van Koningsbrugge vraagt Omar hoe het gevecht ging. “Easy”, antwoordt hij. Instructeur Dai denkt daar echter heel anders over. Hij roept Omar op het matje: “Heb je iemand aangeschoten, die eigenlijk geen wapen had? Hij stak zijn armen omhoog. Hij gaf zich over. Besef je nu wat je hebt gedaan?” Wanneer Omar geïrriteerd raakt, dreigt hij een rigoureus besluit te nemen. Hij rukt zijn badge af: “Ik lever ‘m in.

'Dat is eigenlijk niet acceptabel'

Dai probeert Omar te kalmeren, maar de kandidaat is er helemaal klaar mee: “Ik lever ‘m in, want ik toon geen emoties. Ik kan ook gaan janken. Dan wordt het moeilijker. Ik laat zien dat ik sterk in mijn schoenen sta.” Dat trekt Dai ook niet in twijfel: “Waar het ‘m in zit, is dit gedrag wat je nu laat zien. Dat is eigenlijk niet acceptabel. (…) Je geeft het op en nu doe je het weer.” Dai ziet het liefst dat Omar blijft… en gelukkig doet hij dat uiteindelijk ook. Eigenlijk wil hij helemaal niet weg. 

 

Kamp Van Koningsbrugge tóch op tv

Er was even wat onduidelijkheid over de Kamp Van Koningsbrugge-aflevering van vanavond. AVROTROS besloot de uitzending uiteindelijk toch door te laten gaan: “Het bewijst ook hoe belangrijk het werk van defensie is.” Even terugblikken op eerdere afleveringen? Eerder werkten scheven helmen op de lachspieren en maakte Robbie de kijkers boos.

 

Kamp Van Koningsbrugge zie je elke donderdag rond 20:40 uur op NPO 1.