First Dates

Veronica Superguide logo
First Dates

7 keer dat First Dates véél te ongemakkelijk was

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Met de blauwe ogen van barman Victor, de wijze spreuken van maître Sergio en de ongemakkelijkheid van de mensen op date is het elke zondagavond weer puur genieten met First Dates. Naast de enkele pijl die raak is, maakt Cupido ook erg veel missers. Dat leidt tot hilarische, maar ook gênante momenten waarbij je bijna plaatsvervangende schaamte krijgt. We hebben de leukste, ongemakkelijkste momenten op een rijtje gezet. Genieten!

1. "Ben ik jouw type?"

Lex vraagt aan Sacha of hij haar type is. Dat is een vrij riskante vraag en resulteert dan ook in een ongemakkelijk gesprek waarin Sacha zo vriendelijk mogelijk probeert duidelijk te maken dat dit niet het geval is. Tja, ongemakkelijk. 

2. "Dit kan je echt niet vragen"

Soms valt het even stil tijdens een date. Kan gebeuren, niets mis mee. Totdat je vervolgens deze vraag stelt. Moodkiller. 

3. "Ik kan echt prima mijn eigen broek ophouden"

Makkelijker gezegd dan gedaan. Het is altijd een ongemakkelijk moment: wie betaalt de rekening aan het einde van een date? Lekker modern drong Eline erop aan om gewoon te splitten. Dit leek een leuk idee, totdat bleek dat haar saldo niet genoeg was. Daar zit je dan met je progressieve ideeën. Awkward.   

4. "Proppen of vouwen?"

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen: proppen of vouwen? Floortje stelt de juiste vragen in het leven en kan dan ook maar niet geloven dat haar date het wc-papier vouwt. Logischerwijs is de rest van de date geen denderend succes en nogal ongemakkelijk. Of dat nou aan haar opening heeft gelegen... 

5. "Pizza of patat?" 

Jeffrey heeft zijn onderzoek gedaan: met een lijst vol vragen in zijn hoofd wil hij ervoor zorgen dat het geen moment stil valt en het gesprek goed gaande blijft tijdens de date. Het is natuurlijk ook belangrijk om te weten of je date van pizza óf patat houdt. De gedachte was goed: een paar back-up vragen kunnen nooit kwaad. Helaas had het nu meer weg van een sollicitatiegesprek. 

6. "Ik vond het eigenlijk niet zo'n hele leuke date"

Kelly heeft zichzelf prima vermaakt tijdens de date met Robin. Wanneer ze moeten verkondigen of ze elkaar nog een keer willen zien vertelt Kelly dat ze het wel gezellig vond. Robin haakt hier ongemakkelijk op in door te zeggen dat hij het nét even iets anders heeft ervaren. Ouch! Kelly kan het zelf ook maar moeilijk bevatten. 

7. "Ik weet het niet hoor, kleine kale dikke man"

Marleen vertelt ontzettend uitgebreid hoe ze haar twijfels had over een date met een kale man. Meerdere keren brengt ze het aspect 'kaal' naar voren en hoe ze toch echt niet wist of dat nou wel haar type was. Een omschrijving van de man tegenover haar: kaal. Kortom, ultiem ongemakkelijk. Wel vermakelijk om naar te kijken. 

Lees verder