Penn Badgley als Joe Goldberg in YOU op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Penn Badgley als Joe Goldberg in YOU op Netflix

7 dingen die je moet weten voor je aan YOU seizoen 2 begint

|
|

Laatste update:

Op Tweede Kerstdag maakt Penn Badgley je feestdagen weer onveilig: creepy Joe komt terug voor YOU seizoen 2 op Netflix. Hoe zat het ook al weer en wat kun je verwachting van de nieuwe afleveringen? We’ve got you covered!

Let op: spoilers voor seizoen 1 van YOU volgen.

1. Boeken

Het eerste seizoen van YOU is gebaseerd op Caroline Kepnes’ gelijknamige thrillerboek. Haar vervolgboek, Hidden Bodies (2016), zal dienen als grootste inspiratie voor seizoen 2. Hierin vliegen we even naar de andere kant van de Verenigde Staten, namelijk…

2. Los Angeles

…The City of Angels! Het is Joe Goldberg blijkbaar gelukt om zonder kleerscheuren uit New York te vluchten nadat hij zijn liefje slash obsessie Guinevere Beck vermoordde. Hij moest noodgedwongen afscheid nemen van zijn boekwinkel in New York en verruilde alles voor een nieuw leven in L.A.  

3. ‘Will’

En als we zeggen ‘nieuw leven’, moet je dat erg letterlijk nemen. Joe liet zijn naam veranderen in Will en lijkt volledig van de radar verdwenen. Althans: die indruk krijgen we wanneer we de eerste volledige trailer voor seizoen 2 zien. Hierin zien we een nietsvermoedende vrouw zeggen dat ze dacht dat ‘Will’ een of andere creep was omdat hij niet op sociale media zit. Nou meid, je moest eens weten!

4. Candace

Herinner je je Candace nog? Joe’s beruchte ex-liefje dook in seizoen 1 een aantal keer op in hallucinatie-achtige scènes. In de allerlaatste aflevering wandelde ze opeens écht de boekenwinkel binnen. Actrice Ambyr Childers keert terug voor seizoen 2 en kreeg een veel grotere rol. Waarschijnlijk komen we er dus precies achter wat voor verschrikkelijke dingen ze moest meemaken met haar ex en ook… waarom ze nog wél leeft.

5. Nieuw liefje/slachtoffer

Je favoriete psycho heeft helaas een nieuw slachtoffer op het oog: Love, gespeeld door The Haunting of Hill House-ster Victoria Pedretti. Ze verandert al snel in Joe’s nieuwste ziekelijke obsessie en we maken ons nu al zorgen. Verder krijgen we ook veel meer nieuwe personages. Joe’s huisbaas Delilah bijvoorbeeld, of Love’s broertje Forty en al haar L.A.-vrienden – stuk voor stuk personages die niet meer veilig zijn met ‘Will’ in hun leven.

6. Joe’s verleden

We duiken nu in wat spoilers voor seizoen 2, dus lees niet verder als je alles nog een verrassing wil laten. Goed: ben je er nog? Top! Uit de eerste reviews voor de nieuwe afleveringen blijkt dat we dit seizoen veel meer te weten komen over Joe. Oké, hij is een verschrikkelijk enge seriemoordenaar, maar om nu te zeggen dat hij géén hart geeft? Nee, zelfs creepy Joe heeft gevoelens. Deze eerste reacties wijzen ook op Joe’s verleden. Zo zien we flashbacks uit zijn verschrikkelijke, gewelddadige jeugd die ervoor moeten zorgen dat we toch weer een beetje #TeamJoe worden. Hmmm…. Moeilijk!

7. Terugkeer van Candace

Euhm… nu we toch bezig zijn met spoilers: het insta-account van de serie heeft er recent een gedropt. Namelijk: het feit dat Joe Candace levend begroef en dat ze wist te ontsnappen. Nou, weten we dat ook weer! Daar kwamen we liever pas achter in de serie zelf, maar nu ben je tenminste wel voorbereid op die verschrikkelijke beelden.

Lees verder