Frank Lammers in Michiel de Ruyter

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Frank Lammers in Michiel de Ruyter

5 redenen waarom Frank Lammers ons nationaal erfgoed is

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Romy van Krieken

Frank Lammers is meer dan de man van de supermarkt-reclames; hij is een van de beste acteurs die we hebben, nondeju.

1. Hij was de breakout-star van de hitserie Undercover

We riepen het al in onze recensie van de Netflix-film Ferry ; je zou bijna geen vaderlands product meer willen zien zonder Frank Lammers. Best maf dus dat collega Tom Waes met zijn kop het grootst op het persmateriaal van Undercover stond, want Lammers is de ster van de show. 

2. Hij timmert al langer aan de weg dan je denkt

Veel mensen weten pas sinds Undercover dat onze Frank bestaat en dat hij geweldig is. Terwijl die vent al meer dan twintig jaar even druk als goed bezig is. Hij scoorde in 1998 zijn eerste film met fl 19,99 en had twee jaar later al een sterke hoofdrol te pakken in Wilde mossels

5 redenen waarom Frank Lammers ons nationaal erfgoed is

3. Hij kan alles en is overal inzetbaar

Deze toffe Brabo zal zich nooit vervelen, want hij is inzetbaar in elke functie en in elk medium: film, tv, reclame, theater, web, en wat dan ook. Geen wonder dat ze hem de "duizendpoot in coronatijd" noemen. Wij hebben nog wel een andere titel voor hem: nationaal erfgoed!

4. Hij is keigoed en heeft de prijzen om dat te bewijzen

Lammers heeft al veel prijzen gepakt, waarvan de leukste natuurlijk de Cultuurprijs voor zijn verdiensten voor de Brabantse cultuur is. En wat te denken van zijn vijf Gouden Kalf-nominaties, waarvan die voor Nachtrit  werd omgezet in een beeldige bling.

5 redenen waarom Frank Lammers ons nationaal erfgoed is

5. Hij heeft meer in zijn kop, zoals kennis en muziek

Lammers regisseerde een voorstelling van de band Rowwen Hèze, schreef een liedje voor De bende van Oss en zong in zijn eigen lockdown-film Groeten van Gerri. In de laatste finale van de Nationale Nieuwsquiz werd hij uitgeroepen tot Nationale Nieuwskenner. Ja, d'n 'Fer' weet wel waar 'ie over lult! Nondeju.

5 redenen waarom Frank Lammers ons nationaal erfgoed is

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder