5 films op Netflix die je dit weekend EINDELIJK eens moet gaan checken

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
5 films op Netflix die je dit weekend EINDELIJK eens moet gaan checken

5 films op Netflix die je dit weekend EINDELIJK eens moet gaan checken

|
|

Laatste update:

In sommige topfilms heb je gewoon nooit zin. Ook al kun je letterlijk het huis niet uit, je verzint altijd wel weer ruksmoes om Schindler’s List te skippen en hem op je ‘ik ga hem stiekem toch nooit kijken’-lijstje te zetten. Hier vijf films die sowieso op dat lijstje voorkomen en vijf redenen om ze daar eindelijk eens af te halen.

THE GODFATHER (PART I & II)

‘Dit duurt mij veel te lang’

Ja, The Godfather is traag. Ja, The Godfather is oud. En ja, met de eerste twee delen ben je meer dan zes uur zoet. Maar deze ijzersterke films staan niet voor niets enorm hoog aangeschreven. Collegeboy Michael is jong en ambitieus. Een gangsterbestaan lijkt niet voor hem weggelegd. Toch wordt-ie langzaam maar zeker meegezogen in de moreel verwerpelijke praktijken van zijn familie. 

Deel drie moet je ten alle tijden overslaan, vergeten en doen alsof-ie nooit bestaan heeft.

OLD BOY

‘Ja maar dit is Koreaans’

Er bestaan ook nog andere talen naast het Engels en Nederlands, barbaar. Geef de film 10 minuten en je zit er knie-diep in. Het verhaal is heerlijk over-the-top, de vechtscènes zijn bloederig en de plottwist is briljant. Kijken dus.

12 YEARS A SLAVE

‘Pff, niet weer zo’n historisch drama’

Jij, wij en Joost snappen dat opzwellende violen, grootse speeches en vakkundige close ups (take note, Spielberg) soms vreselijk kleurloos kunnen overkomen. 12 Years a Slave-regisseur Steve McQueen is het gelukkig met ons eens. De film, over een zwarte man die naar het zuiden van de VS wordt ontvoerd en als slaaf moet werken, is schrijnend, maar fantastisch in beeld gebracht.

VERTIGO

‘Dit is veel te oud’

Je bent zelf veel te oud! Vertigo is een regelrechte klassieker van de koning van suspense: Alfred Hitchcock. Detective John ‘Scottie’ Ferguson lijdt aan hoogtevrees en schaduwt de vriendin van zijn omgekomen partner. Langzaam maar zeker begint hij geobsedeerd te raken door de mysterieuze vrouw. Vertigo is een grower, geen shower, dus geef de film wat ruimte.

ANNIE HALL

‘Ja maar… ik weet het niet’

Woody Allen-moeheid bestaat, maar kom maar eens met een gegronde reden om Annie Hall over te slaan. De film is niet té oud, is in kleur, is na anderhalf uur klaar, bevat meer dan genoeg humor en staat te boek als een Amerikaanse klassieker. 

Lees verder