Zomergasten, 2021

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Zomergasten, 2021

Zomergasten 2021: dit zijn alle gasten

|
|

Laatste update:

Janine Abbring mag haar pittige vragen weer uit de kast halen, want het nieuwe seizoen Zomergasten komt eraan. Wij zetten de zes gasten voor je op een rijtje. 

1. Floris Alkemade (18 juli 2021)

Het 34ste seizoen van Zomergasten opent met Floris Alkemade. Deze rijksbouwmeester moet je vooral niet verwarren met Ik hou van holland-presentator Leo Alkemade. Hij heeft namelijk niets van doen met het acteervak, wel weet deze 'architect des konings' alles over het bewaken van rijksvastgoed. "Hij adviseert het rijk, gevraagd en ongevraagd, over woningnood en de verbouwing van de Tweede Kamer." Deze zomer neemt hij na zes jaar afscheid.

Zomergasten 2021: dit zijn alle gasten

2. Roxane van Iperen (25 juli 2021)

Waar Floris Alkemade vast niet bij iedereen een belletje doet rinkelen, is dat wel zo bij Roxane van Iperen. Zij bereikte met haar boek 't Hooge Nest in korte tijd zo'n 250.000 mensen! Het is een bestseller, won verschillende prijzen en wordt al in elf landen vertaald. En daar blijft het niet bij: de filmrechten zijn in handen van Man Up, het productiebedrijf van Carice van Houten en Halina Reijn. We kunnen dus niet meer om haar heen en Zomergasten ook niet.

Zomergasten 2021: dit zijn alle gasten

3. Robert Vermeiren (1 augustus 2021)

Na Floris en Roxane is het de beurt aan Robert Vermeiren, die zich weer bezighoudt met een hele andere tak van sport. Of nou ja, sport? Hij is hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie en wordt gezien als de 'Olympisch Kampioen' binnen de Nederlandse jeugdzorg. En die loopbaan komt niet uit de lucht vallen. Als kind had hij zelf last van gevoelens van eenzaamheid en suïcidale gedachten.Als er iemand begrijpt hoe kinderen zich voelen ten tijden van de lockdown, is het Robert.

Zomergasten 2021: dit zijn alle gasten

Win het weekend van je dromen!

4. Savdaliza (8 augustus 2021)

Ook dit jaar wordt de entertainmenthoek niet overgeslagen. De vierde gast is namelijk zangeres, producer en componist Sevdaliza. Ze heeft miljoenen fans in Midden-Europa en Latijns-Amerika en vorig jaar verscheen haar album Shabrang, dat 'einde van een emotioneel zware periode' betekent. Wat er in die tijd precies gaande was, vertelt ze vast aan Janine. Hopelijk krijgt ze betere reacties krijgt dan haar voorganger Typhoon.

Zomergasten 2021: dit zijn alle gasten

5. Alfred Birney (15 augustus)

Naast Roxane schuift er nog een schrijver aan, Alfred Birney. In 2017 brak hij met zijn roman De tolk van Java door in ons land. Maar helemaal voor de wind ging het niet; hij kreeg last van een hernia en had een hartinfarct. Ben je nu benieuwd wat dat voor invloed had en heeft op zijn carrière? Dan weet je wat je op 15 augustus moet doen.

Zomergasten 2021: dit zijn alle gasten

6. Hans Klok (22 augustus)

Het is voor Janine Abbring niet te hopen dat deze gast zich wegtovert als de vragen te moeilijk worden, want de allerlaatste kandidaat is Hans Klok. Deze 'vakidioot' zoals Janine Abbring hem in het onderstaande fragment noemt, weet alles over magie, entertainment en televisie. Hij shinede naast André van Duin en Gerard Joling, deed mee aan een show van Linda de Mol om het over zijn ervaringen met Pamela Anderson nog maar niet te hebben. 

Zomergasten 2021: dit zijn alle gasten

Bekijk hieronder alvast een kleine sneak peek van dit komende seizoen!

Zomergasten is vanaf 18 juli elke zondag te zien op NPO2.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder