Zes herfstachtige films voor deze tijd van het jaar

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Zes herfstachtige films voor deze tijd van het jaar

Zes herfstachtige films voor deze tijd van het jaar

|
|

Laatste update:

Het is weer zover: de herfst is begonnen! Hierbij een zestal films die perfect geschikt zijn voor deze tijd van het jaar. Misdaad, Horror, Romantiek, Drama, Animatie, en natuurlijk Harry Potter: voor ieder wat wils.

Komedie/Romantiek: When Harry Met Sally

Wie denkt aan herfstfilms, die komt al gauw uit bij deze comedy-klassieker vol met herfstwandelingen door Central Park. Tegelijk heeft deze tijdloze film een mooie boodschap die lijkt te zeggen dat iedere persoon de ware liefde kan vinden, dus dat werkt ook als uitstekende remedie tegen een eventuele herfstdepressie.

Magie: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Ook al bedraagt de vertelde tijd van elke Harry Potter-film steeds één schooljaar, toch lijken Harry, Ron en Hermione een jaar lang herfst te hebben meegemaakt toen ze in de derde klas van Hogwarts zaten. Uiteindelijk wordt het wel winter, maar het is hier toch vooral op en top herfstsomberheid, met The Whomping Willow als toppunt.

Animatie: Fantastic Mr. Fox

Wes Anderson: sommige mensen zijn helemaal wild van zijn films, anderen worden er helemaal kriegel van. Alsof deze excentriekeling het voor zichzelf nog niet moeilijk genoeg maakte met alle symmetrieën en details waar hij zijn films mee volstopte, besloot hij met deze film ook nog eens stop-motion animatie te gaan maken. Hij creëerde een gedetailleerde fantasiewereld waar het altijd herfst lijkt.

Drama: Good Will Hunting (in plaats van Dead Poets Society)

Ook al is Dead Poets Society misschien wel de bekendste herfstfilm met Robin Williams, toch is dit niet echt een aanrader om te kijken als je in een sombere stemming bent. Zeker als je weet hoe het met deze legendarische acteur is afgelopen, voelt Dead Poets Society toch behoorlijk wrang aan. Dan liever Good Will Hunting, gefilmd in Massachussetts, één van de Noordoostelijke staten van de VS waar de herfst het mooist is.

Misdaad: Millers Crossing

De Coen broers braken pas echt door met het winterse Fargo, maar een paar jaar daarvoor maakten ze al deze grimmige herfst-thriller. Eerlijk gezegd kunnen we ons weinig meer van deze film herinneren dan dat er continu overal dikke pakken herfstbladeren liggen.

Horror: Sleepy Hollow

In dit duistere horrorsprookje van Tim Burton neemt Johnny Depp het op tegen de Headless Horseman, die volop slachtoffers maakt in het dorpje Sleepy Hollow. In de wijde omgeving van dit gehucht is er weer nergens een blad aan de boom te verkennen.

Lees verder