Strange World

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Strange World
Disney/Pixar

Welke Disney- en Pixar-animatiefilms komen er nog aan?

|
|

Laatste update:

Lightyear draait vanaf deze week in de bioscoop en vertelt het verhaal van de ‘echte’ Buzz Lightyear. Dat wordt vast weer een megahit en het is zeker niet de laatste animatiefilm van 2022. Wat hebben Disney en Pixar nog meer aan animatiefilms gepland?

Laten we beginnen met Pixar, want als de Toy Story-studio een nieuwe film uitbrengt, zitten wij vooraan in de bioscoop! Zeker als het om een originele animatiefilm gaat. Begrijp ons niet verkeerd, Lightyear doet ook veel dingen anders, maar het kost extra durf om iets geheel nieuws naar het witte doek te brengen.

Origineel element

Gelukkig kan je daar nu al naar uitkijken want Pixar is precies dat van plan! De volgende Pixar animatiefilm staat gepland voor 2023 en gaat Elemental heten. De eerste schets is zelfs al vrijgegeven door de studio.

Elemental

Elemental wordt een meer experimentele film, vergelijkbaar met Soul en Inside Out. De setting is een stad waarin personages gebaseerd op de vier basiselementen samenleven. Effe voor de duidelijkheid, dat zijn dus: water, vuur, aarde en lucht.

Het verhaal van Elemental

Hoofdpersonages worden Ember en Wade, de twee personages die je in de tekening al ziet. Zij gaan een reis tegemoet om te ontdekken hoeveel ze eigenlijk met elkaar gemeen hebben. Waarschijnlijk gaat Elemental over hoe moeilijk het soms is voor verschillende typen mensen om samen te leven. Water en vuur zijn in de echte wereld nou niet heel makkelijk te combineren… De film wordt geregisseerd door Peter Sohn, eerder al regisseur van The Good Dinosaur. Pixar-medewerkers hadden recent trouwens felle kritiek op Disney.

Disney komt met Strange World

De animatiestudio’s van Disney zelf zitten trouwens niet stil want ze komen al eind 2022 met een nieuwe animatiefilm. We hebben zelfs al de eerste trailer: dit is Strange World!

Strange World wordt een avonturenfilm met de legendarische Clade-familie in de hoofdrol. Deze familie vol ontdekkingsreizigers, dreigt door ruzie uit elkaar te vallen. Toch gaan ze samen op een belangrijke nieuwe missie naar een mysterieus stukje aarde, waar ze de gekste dingen ontdekken.

De film draait vanaf 23 november in de bioscoop en wordt geregisseerd door Don Hall, eerder regisseur van Raya and the Last Dragon en hij hielp ook mee met Encanto. Beide te zien op Disney+ als je wil weten hoe hyped we zijn!

Night at the Museum animatiefilm

En er is meer, want Disney werkt ook aan de terugkeer van Night at the Museum. Later dit jaar verschijnt een geanimeerd vervolg direct op Disney+. Hij heet voluit Night at the Museum: Kamunrah Rises Again en brengt de schurk uit de titel terug. Ben Stiller had geen zin, dus deze keer moet zijn zoon Nick Daley het museum redden. Verdere info blijft uit en beeld ontbreekt ook nog. Het gerucht gaat wel dat Disney+ hoopt op een volledige Night at the Museum animatieserie, als de film het goed doet op Disney+.

Night at the Museum

Pixar staat ook bekend om zijn prachtige shortfilms, die bijna allemaal op Disney+ staan. Hier zijn onze favorieten!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder