Thor: Love and Thunder

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Thor: Love and Thunder
Superhelden

Welke acteurs wisselen tussen Marvel en DC?

|
|

Laatste update:

Crossovers tussen de twee grote concurrenten in de superheldenbusiness lijken misschien onmogelijk, maar er zijn intussen aardig wat acteurs en actrices die de oversteek hebben gemaakt. Deze tien zijn thuis bij Marvel én DC.

10. Christian Bale

Thor: Love and Thunder is de gloednieuwe film waarmee Christian Bale zijn intrede in de MCU doet: hij speelt de formidabele schurk Gorr the God Butcher. Heel wat anders dan zijn rol als één van de meest legendarische helden uit de line up van DC: Batman. Hij speelde de vleermuisman in Batman Begins, The Dark Knight en The Dark Knight Rises.

Thor: Love and Thunder

9. Halle Berry

De eerste schreden van Halle Berry in de wereld van DC pakten rampzalig uit. Als Catwoman in de gelijknamige film had ze een dikke flop te pakken, maar gelukkig zat ze niet vast aan die kattenbak van een film. Ze speelt namelijk ook Storm in de X-Men-films van Marvel en die scoorden stukken beter.

Catwoman

8. Jared Leto

Als kleurrijke kerel selecteert Jared Leto z’n superheldenrollen op mafkeesfactor en zo kwam hij uit bij Morbius, de levende vampier die rondspookt in de omgeving van Spider-Man. Hoewel zijn film best aardig boerde, werd Morbius bepaald geen fanfavoriet en dat gold ook voor zijn interpretatie van The Joker in Suicide Squad van DC.

Morbius

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApplePodcasts en andere populaire podcast apps.

7. Rachel Weisz

Voor Rachel Weisz’ stripheldendebuut moeten we bijna twintig jaar terug: in DC’s Constantine was ze te zien als de grote liefde van de demonenjager uit de titel, gespeeld door Keanu Reeves. Er ging wat tijd overheen tot ze de overstap naar Marvel maakte met een moederrol in Black Widow.

Black Widow

6. Ben Affleck

Weer een Batman met meerdere contacten. In Batman v Superman en Justice League fladderde Ben Affleck rond als de Caped Crusader maar bepaald niet naar ieders tevredenheid. Het lijkt wel alsof hij niks goed kan doen in de comics-wereld, want op zijn rol als Marvel-held Daredevil uit de film uit 2003 kreeg hij ook al weinig positieve reacties.

Daredevil

5. Michelle Pfeiffer

De dierlijke aantrekkingskracht van Michelle Pfeiffer komt haar goed van pas bij haar rollen in superheldenfilms. Dat begon al in 1992, toen ze schurk Catwoman speelde in Batman Returns. Jaren daarna was ze te zien in het vervolg op Ant-Man en speelde ze Wasp, een piepkleine held die gebaseerd was op een insect.

Ant-Man and the Wasp

4. Idris Elba

Ken je de actiefilm The Losers nog? Voel je niet bezwaard als het antwoord nee is, want deze DC-film zorgde niet bepaald voor drukte in de bioscoop in 2010. Idris Elba was toen ook nog niet zo’n grote ster. Dat was anders toen hij vorig jaar opdook in The Suicide Squad, ook van DC. Zijn Marvel-personage Heimdahl, uit de Thor-films, was ons toen ontvallen intussen.

The Suicide Squad

3. Zoë Kravitz

Het lijkt erop dat actrices die Catwoman spelen vroeg of laat ook voor Marvel aan de lag gaan: Zoë Kravitz is al de derde! Zij deed haar werk als een van de mutanten in X-Men: First Class dan wel voordat ze verscheen in The Batman, maar dat is een detail. Ze deed trouwens ook nog de stem van MJ in Spider-Man: Into the Spider-Verse.

The Batman

2. Ryan Reynolds

Ryan Reynolds is de enige in deze lijst die zijn spagaat tussen DC en Marvel gebruikte voor een gouden grap. Als Green Lantern zette hij zichzelf voor aap, maar maakte dat ruimschoots goed door deze miskleun in Marvels Deadpool 2 te bespotten. Wanneer Deadpool terug in de tijd kan reizen, maakt hij al zijn fouten goed en voorkomt hij dat Ryan Reynolds Green Lantern maakt. 

1. Nathalie Portman

Als Mighty Thor in Thor: Love and Thunder beukt Nathalie Portman zich terug in de MCU, waar ze een beetje naar de achtergrond verdwenen leek. Zonde, want dankzij DC’s V for Vendetta hebben we 2005 al kunnen zien dat de betere comics en Portman een geweldige combinatie kunnen opleveren. Gelukkig is dat nu dus weer goedgemaakt!

V for Vendetta

Lees verder