Cameron Diaz

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Cameron Diaz

8 redenen waarom we Cameron Diaz terug willen zien

|
|

Laatste update:

Dat Cameron Diaz een punt achter haar Hollywood-carrière zette, vinden we nog altijd jammer... Als wij het voor het zeggen hadden, maakten we vandaag nog een einde aan dat vroege pensioen. Waarom we Cameron Diaz graag terug willen zien? Daar hebben we 7 redenen voor! 

1. Ze kan écht goed acteren…

Laten we eerst deze open deur maar eens intrappen: Cameron Diaz kan écht goed acteren. Dat ze haar hele carrière over het hoofd is gezien door allerlei award-jury’s is enorm onterecht. We noemen bijvoorbeeld haar geweldige rollen in: Being John Malkovich, Gangs of New York en There's Something About Mary.

2. En het gaat haar moeiteloos af

Toen ze gecast werd voor de rol van Tina Carlyle in The Mask had Cameron nog helemaal geen acteerervaring. Uiteindelijk bleek het inhuren van de onbekende blondine natuurlijk een gouden greep, want met haar stralende glimlach en twinkelende ogen had zij geen enkele moeite om het publiek voor zich te winnen. Een echt natuurtalent, dat met meer tijd misschien nog wel veel beter had kunnen worden...

Cameron Diaz als Tina Carlyle in The Mask met Jim Carrey

3. We hebben nog een Mortal Kombat-film tegoed

Wist je dat Cameron eigenlijk gecast was voor de rol van Sonya Blade in Mortal Kombat (1995)? Omdat de actrice nog niet eerder iets aan vechtsport had gedaan, besloot de filmmaatschappij haar aan het trainen te zetten. En toen sloeg het noodlot toe: vlak voordat men zou beginnen met filmen, brak Cameron haar pols. Aangezien de studio geen zin had om te wachten op haar herstel werd ze vervangen door Bridgette Wilson. Hoe had de Mortal Kombat-film uitgepakt met Cameron? Wij zijn benieuwd genoeg om een herkansing te eisen.

4. Fiona!

Wat is jouw favoriete DreamWorks Animation-film en waarom is het Shrek? Dat we Cameron graag terug zouden willen zien als actrice heeft ook alles te maken met Shrek, een van de beste filmfranchises ooit gemaakt. We denken dat niet alleen het publiek maar ook DreamWorks Animation wel oren heeft naar een nieuw deel. Dat de destijds noodlijdende studio er vandaag de dag nog is, is namelijk grotendeels te danken aan het kassucces van Shrek.

5. Ze neemt zichzelf niet zo serieus…

Wie kan zich de haargelscène uit There's Something About Mary nou niet herinneren? Waarschijnlijk is het zelfs Camerons meest iconische scène ooit. Dat de actrice dit soort dwaze comedyscènes op zich durft te nemen, maakt haar nog leuker.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

6. Kijk maar eens naar haar dansmoves

Er wordt tegenwoordig zo weinig gedanst in films… Dat probleem hadden we niet als Cameron eindelijk weer eens zou gaan acteren!

7. Ze durft natuurlijk oud te worden…

Cameron wil graag ‘natuurlijk’ oud worden. Ze geeft eerlijk toe één keer geëxperimenteerd te hebben met botox, maar die behandeling veranderde haar gezicht dusdanig, dat ze meteen spijt had. Daarna wist ze het zeker: ze wilde liever op natuurlijke wijze verouderen dan naar een gezicht kijken dat niet van haar was. En met die instelling zou Cameron een mooi voorbeeld kunnen zijn voor al die Hollywood-actrices die dreigen te bezwijken onder de botoxdruk.

8. En laat sowieso niet met zich sollen

We eindigen dit toplijstje met nog meer bewijs van Camerons badass-instelling. In 2003 werd Cameron gechanteerd met foto's van een topless-fotoshoot die ze had gedaan toen ze 19 was. De fotograaf wilde geld zien, anders zou hij de foto’s publiceren. Maar dat liet Cameron niet over haar kant gaan. Ze klaagde de fotograaf aan voor afpersing! En met succes: de man ging de gevangenis in. Of neem die rechtszaak uit 2005, toen Cameron de National Enquirer een proces aandeed. Het blad plaatste een artikel waarin gesuggereerd werd dat ze een affaire zou hebben. Volgens Cameron slechts smaad en laster. En dat was de rechtbank met haar eens: de blondine werd in het gelijk gesteld, waarna het roddelblad een rectificatie en een excuus plaatste.

Ondanks dat we Cameron Diaz maar wat graag terug willen zien op het witte doek, zijn we toch blij dat ze zelf gelukkig lijkt met haar pensioen. Na jarenlang keihard gewerkt te hebben, wilde ze eindelijk een privéleven opbouwen. En dat is gelukt: zij en haar echtgenoot Benji Madden (van band Good Charlotte) zijn inmiddels de trotse ouders van een dochtertje genaamd Raddix. Vooruit, tegen zoveel geluk kan zelfs een extreem goedgevulde bankrekening niet op!

Lees verder