'Vervloekt': De 5 véél minder bekende broers en zussen van topacteurs

Beroemde familie kan een handig opstapje zijn als je het wilt maken in Hollywood, maar het kan ook een molensteen om je nek worden als je eenmaal aan het acteren bent geslagen. Vraag maar aan deze minder bekende – en getalenteerde – broers en zussen van.

Hemsworth broers

5. Eric Roberts

Je hebt veelfilmers, extreme veelfilmers en dan is er Eric Roberts. Deze inmiddels 66-jarige acteur, die nu in de bios te zien is in Babylon, is al sinds de jaren zeventig bezig in films en series en is sindsdien niet meer gestopt. Voorbeeldje: alleen al in 2022 was hij te zien in 34 producties. Best een bekende kop dus, maar ondanks zijn indrukwekkende staat van dienst lang niet zo bekend als zijn jongere zus Julia. Al sinds zij doorbrak met Pretty Woman eind jaren tachtig gaat het gerucht dat het niet zo botert tussen de twee. Was hij jaloers op haar carrière of was er wat anders aan de hand? Julia heeft er nooit veel over gezegd, maar volgens Eric zijn de onenigheden die er waren inmiddels uitgepraat. De ruzie ontstond begin jaren negentig toen hij een probleem had met drugsgebruik en een nare scheiding doormaakte, waarbij Julia partij koos voor zijn ex. Nu de twee weer beter door een deur kunnen, zijn ook Julia en Erics dochter Emma dichter naar elkaar toe gegroeid en dat is mooi, want wie kun je als opkomende jonge actrice beter in je buurt hebben voor advies en steun dan Julia Roberts?

Eric Roberts
© Brunopress

4. Dedee Pfeiffer

Het cv van Dedee Pfeiffer leest precies zoals je je dat voorstelt bij iemand die lang heeft moeten knokken om met acteren haar brood mee te verdienen. Zoals zoveel van haar vakgenoten was ze ooit een serveerster – maar dan wel in een bar waar in de modder werd geworsteld. Ook danste ze mee in de parade in Disneyland – maar dan wel in een apenpak. Intussen heeft ze genoeg betere klussen om van te leven, maar het werd nooit zo glamoureus als bij haar oudere zus Michelle. De twee schelen een kleine zes jaar. Handig voor Dedee om mee te surfen op de golven die Michelle maakte toen ze een beetje begon door te breken: zo had Dedee haar eerste filmrol als prostituee in de eighties-comedy Into the Night, waarin Michelle de hoofdrol speelde. Ze zou nog vaker opduiken in films van haar zus, zoals Frankie & Johnny en Up Close and Personal, dus je kunt wel stellen dat de twee het prima kunnen vinden samen. Dedee is nog steeds regelmatig in een film te zien maar diet het vooral goed met gastrolletjes in allerlei series, zoals CSI, ER en Supernatural. Haar eerste terugkerende rol kreeg ze in Big Sky, dat te zien is op Disney+.

Dedee en Michelle Pfeiffer
© BrunoPress

3. Kevin Dillon

Je kunt als minder bekende broer van een grote filmster zitten kniezen in een hoekje, maar je kunt er ook je voordeel mee doen. Kevin Dillon, de één jaar jongere broer van Matt Dillon, speelde zijn beroemdste rol in de serie Entourage als… de minder bekende broer van een grote filmster. Entourage draait om acteur Vince Chase die het maakt in Hollywood en zijn vriendenclubje dat vrolijk meegeniet van zijn Hollywood lifestyle. Daarbij hoort ook zijn acterende broer die niet half zijn talent en succes heeft en die rol wordt gespeeld door Kevin. Het getuigt in elk geval van een goed gevoel voor humor over zijn carrière, die naast die van Matt inderdaad wat minder blinkt. Toen hij begon, deden zijn films qua status niet onder voor die van big bro: vooral Oliver Stone’s Platoon en The Doors zou elke acteur wel op z’n cv willen hebben. Daarna werd het toch wat minder en was het werken van project naar project, waar troep bij zat maar ook een enkele mooie klus zoals 24 en de rampenfilm Poseidon. Nu duikt hij veel op in actiefilms met afgezakte helden zoals Bruce Willis en Mel Gibson. Met die laatste heeft hij Hot Seat gemaakt, die op Netflix te bewonderen is.

Kevin Dillon
© Brunopress

2. Pauline Chalamet

Het is misschien nog een beetje vroeg om Pauline Chalamet de minder succesvolle zus van Timothée te noemen: haar eerste echte filmrol speelde ze amper twee jaar geleden in The King of Staten Island. Maar als je ziet hoe komeetachtig haar jongere broer de sterrenladder van Hollywood op vliegt, lijkt het ons onwaarschijnlijk dat Pauline hem nog kan bijbenen. Als je afgaat op de vele foto’s van de twee samen die ze delen op de socials, mag je concluderen dat het met hun band wel goed zit. Pauline is dan ook  - lekker nuchter – niet echt onder de indruk van de hype rondom haar broertje. “Timothée is een harde werker”, zei ze erover. “Als ik hem bezig zie op het grote scherm, zie ik gewoon het resultaat van zijn werk als acteur. De gekkigheid om hem heen krijg ik niet zo mee. Het klinkt misschien vreemd, maar dat beïnvloedt mijn leven totaal niet.” Geen rivaliteit tussen deze twee dus. Als ze niet werkt aan haar grootste serie The Sex Lives of College Girls woont ze in Frankrijk, waar ze ook als actrice actief is. Het kan dus zomaar dat zij daar bekender is dan haar broer – dat soort dingen zijn ook maar een kwestie van hoe je het bekijkt.

Timothée en Pauline Chalamet
© Brunopress

1. Luke Hemsworth

Eens in de zoveel tijd heb je zo’n familie die opvallend veel acteurs en actrices levert: de Coppola’s, de Arquette’s, de Baldwins… De meest recente toevoeging aan deze club komt uit Australië: Chris, Liam en Luke Hemsworth. Die hebben we voor het gemak meteen op volgorde van succes gezet: Chris is de superster uit een heleboel Marvel-films, Liam is prima aan het werk in onder meer The Hunger Games en Luke… tja. Hij is de oudste van de drie broers en was al een regelmatige verschijning in de soap Neighbours toen de andere Hemsworths nog op school zaten. Dankzij het succes van Chris en Liam kwam hij ook in Hollywood in beeld en heeft er nu bijvoorbeeld al een heleboel afleveringen van Westworld op zitten. Welbeschouwd heeft hij dus geen reden om zuur te zijn dat zijn broers hem ingehaald hebben en dat heeft hij onder meer laten zien met lollige gastoptredens in de laatste twee Thor-films. Daarin zitten toneelstukjes waarin de gebeurtenissen van eerdere delen worden nagespeeld en duikt Luke op als de acteur die Thor speelt op de planken. Slimme casting, als je het ons vraagt.

Luke Hemsworth
© Brunopress